Alt ved det gamle

En eventyrlig vintrekning

Frode Skjæret med vinflasken som var en tur innom Elverum Mannskors øvelse mandag før den trygt havnet tilbake til 1.tenorens hjem.

Det på mange måter veldige Elverum Mannskor er i full gang med øvelser etter ferien. Med øvelser kommer vinlotteri. Og igjen rystes koret av påstander om juks og avtalt spill. Tonen er hard, påstandene røffe.

Mandagens vintrekning i det høyt dekorerte og meget CD-aktuelle koret, vil gå inn i historien som den aller mest korrupte gjennom tidene mellom himmel og jord over hele verden. For den observante leser sier ikke det rent lite. Nytt var det at denne gangen ble det i realiteten ikke en gang gjort seriøse forsøk på å skjule det avtalte spillet. Kulturambassadørene og de åpnebare kulturprisvinnerne var vitne til en velregissert men nesten pinlig forestilling.

Måtte låne vin
Presidentskapsmedlem og 2.bass Gunnar “I-Fare-For-Snart-Å-Bli-Som-Silvio-Berlusconi” Hofgaard, med ansvar for arrangementer og gjennom det leder av den mye omtalte og etter hvert så skandaleomsuste gruppen som står bak de påstått gjennomkorrupte vintrekningene som synes tvers gjennom bestilte hver eneste mandag kveld, hadde glemt at det var valgdag og stengte Vinmonopol-dører. Men et presidentskapsmedlem for et toneangivende førstevalg med velsittende og helt tydelig skreddersydde korjakker i opp mot vemodig vakker burgunderrød farge, er vant til å finne kreative løsninger. Hofgaard ringte derfor en av pampebordets aller mest profilerte medlemmer, nemlig den glassklare og meget kunstnerisk godt utrustede samt en av korets skarpeste tekstanalytikere, 1.tenor Frode Skjæret. Denne lånte gladelig ut en flaske vin fra sine rikholdige hyller og tok den med på øvelsen.

Mange reaksjoner
Hele låneaffæren viste seg å være et rent spill for galleriet. For ut av posen med de mange kulene ble Skjærets egen kule ”trukket” ut! Tilfredsheten og roen senket seg over pampebordet.  Vinen havnet tilbake i 1.tenor-sekken og etter hvert hjem til sin faste plass i 1. tenor Skjærets vinhylle.
”Dette nærmer seg stygt en parodi”, ”Er det en spøk?”, ”Hvor er skjult kamera?”, ”Er det vinlotteri eller vinplotteri?”, ”Nå skulle 2.tenor og valgt stemmekoordinator, den overraskende lite taktisk kloke men dog tvers gjennom ærlige, åpne og til tider rause Bjørge ”Roten-Til-Alt-Ondt-Rundt-Sko-Sjikane-Skandalen” Furuheim vært her, da skulle de fått hørt”.
Reaksjonene var mange og kommentarene hang løst i minuttene etter den skandaløse ”trekningen”. Men verre var det tydeligvis ikke at fra pampebordet kom påklistrede Ivo Caprino-figur-lignende ansiktsuttrykk og høye og skingrende utrop som ”Nei, sett på maken – nå står ikke verden til påske”, ”Er det mulig – jammen er ikke verden stor noen ganger” og ”Ja, den trekninga, den trekninga – den er sannelig ikke til å bli klok på”. Alt kom mellom munnfullene av kringle, sukkerbiter og kaffe mens det som vanlig ivrig ble telt opp penger og gjort bindende avtaler for neste mandag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.