Ny tenor-skandale

Sabotasjeforsøk avslørt

Igjen blåser det hardt på tenortoppen. Og igjen konkluderes det med at det er enkeltes iver etter verv i presidentskapet som er årsaken til tumultene.

De to notesettene ser ved første øyekast helt like ut. Men legg merke til de falske ordene som er streket under i gult. Verselinjen med rød understrekning er den riktige. Dette er beviset på det simple sabotasjeforsøket.

Ikke før har bølgene etter sko-sjikane-skandalen lagt seg, så er den alltid like eplekjekke, ofte småsmiskende, til tider rævsleikende og langt over, i sitt eget selvbilde vel å merke, presidentskapsmodne og rett som det er bemerkelsesverdig lite substansielle, men dog åpne, inkluderende og sjeldent rause og enkelte ganger også velmenende 2.tenor og valgt stemmekoordinator Bjørge ”roten til alt ondt rundt sko-sjikane-skandalen” Furuheim svært bratt i ryggen og langt frampå tåballene igjen.

Utrolig
Denne gangen er tenorskøyeren med billigskoene tatt i et direkte og meget ufint forsøk på å lure sin hardt arbeidende og kunstnerisk svært ydmyke 2.tenor-kollega, selveste visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging samt generalsekretær i korets blytunge kunstneriske utvalg, Gunnar Østmoe, til å synge direkte feil under en øvelse i det toneangivende førstevalg, de åpenbare kulturprisvinnerne, de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av ”Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandørene av ”Gamle Norge”, koret i de velsittende og åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, de åpenbare kulturprisvinnerne og CD-aktiuelle Elverum Mannskor nylig.
– Til tross for at han altså har stemmekoordinator-vervet, en slags tillitsmannsrolle, måtte han låne noen noter av meg for en tid tilbake. Han hadde vel rotet bort sine egne. Tilbake fikk jeg et sett der det var tuklet med ordene. Åpenbart for å få meg til å synge feil for så etterpå støyende og sikkert særdeles krenkende bemerke dettte i all offentlighet. Det klovnen ikke vet er at notene har jeg i hodet og jeg bruker dem bare i rent oppslagsøyemed. Jeg benytter bare tekstene som støtte under øvelser og konserter, sier en hoderystende, og nesten trist visepresident som legger til at han ikke hadde tenkt å forfølge denne saken i det hele tatt.

Intet etterspill
– Nei. Jeg regner med at tenorbror, som jeg velger å omtale han som, Furuheim har snekret sammen et sett forsvar av typen …”ha, ha, ha – så ofte som han (Østmoe, red.anm.) synger feil, så la jeg faktisk ikke merke til det småtteriet der”… og ….”si heller fra når han (Østmoe, red.anm.) synger noe riktig”. Da fant jeg det best tjenelig, for hele korverden generelt og for Elverum Mannskor spesielt, å dysse det hele ned. Det er nok kormedlemmer som var vitne til sabotasjeforsøket som har tipset Burgunder-Nytt-redaksjonen om saken. Da kan jeg ikke annet enn å bekrefte historien, sier en glassklar men knapp visepresident. Han avslutter med at denne saken neppe får noe etterspill. Til det anses saken så åpenbart å være et utslag av et enkeltmedlems manglende respekt for presidentskapets medlemmer og deres virke.
– Dette ser jeg på som et forsøk på å være morsom. Humor er jo som kjent så mangt. Jeg sitter med et stort spørsmål etter dette opptrinnet; hva lærte vi egentlig av sko-sjikane-skandalen i sommer, spør den uvanlig rause, overbærende og grenseløst tålmodige presidenten med den kameratslige væremåten, Einar Mellum i en kommentar til det inntrufne.

Med båt til øvelse
Stødig 2.tenor, årsmøtevalgt revisor og svigerfar til selveste visepresidenten for de CD-aktuelle og høyt dekorerte guttene i Elverum Mannskor, Helge ”nesten-tidsnok-hver-eneste-gang” Næss Rustad, har tatt helt nye transportmidler i bruk for å komme seg til og fra korøvelsene. Sist mandag ble robåt forsøkt benyttet, men uten at den klartenkte og meget grundige 2.-tenoren ankom øvelsen nevneverdig tidligere av den grunn. Som vanlig ble han klokket inn, ja akkurat; nesten tidsnok.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.