Valg-kommentar

Elverum Mannskor er på stemmesanking denne høsten. Koret med den triple bunnlinjen er alltid på utkikk etter potensielle medlemmer. De er det mange av, og i Elverum Mannskor er dørene vidåpne. Er du mann, glad i sang og musikk og kan bruke et par timer i uka på kunstnerisk og sosialt oppbyggende aktivitet, ja da er du både godt kvalifisert og hjertelig velkommen.

Nøl ikke med å ta kontakt eller stikk innom en øvelse. Mandag 5.september starter ny sesong med oppstartsjippo på Lille Gråberg klokken 18.30. Meld ankomst til vervegeneral Bjørge Furuheim på 913 86 085, og ta gjerne sykkel denne kvelden. Last ned velkomstbrev.

Under følger redaktørens kommentar etter Burgunderjakkenes ordfører-duell.

Gi din stemme til koret

Etter Burguder-Nytts ordførerduell bør valget være enkelt; gi din stemme til Elverum Mannskor. Burgunder-Nytts redaktør oppsummerer duellen i kommentaren under.

På samme måte som byens politiske partier og ordførerkandidater, sanker også det på mange måter veldige koret i de skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodige vakre burgunderrøde fargen også stemmer om dagen. Og der politikere lover, lokker og lurer til seg stemmer for å sikre makt bak sine politiske retninger, der produserer og leverer Elverum Mannskor gode opplevelser – både kunstnerisk og sosialt. Internt og eksternt og selvsagt partipolitisk helt nøytralt.

Burgunder-Nytts ordførerduell har fortalt oss mye. Ingvar Midthun (Ap), Kersti Grindalen (Frp) og Erik Hanstad (H) har gitt sine svar og uttrykt sitt syn på Elverum Mannskors rolle og betydning. Duellen viser at mannskoret er en maktfaktor som blir tatt på alvor. Listetoppene har lagt ned imponerende mye arbeid i svarene. Svarene tyder også på at framtida blir lys for koret, uansett valgresultat. Alle de heteste ordførerkandidatene ser ut til å sette pris på koret og har vett nok til å benytte seg av den veldige kompetansen som bor i koret og dets medlemmer. Slike forpliktende garantier for framtida er både nødvendig og betryggende. Et stabilt rammeverk og forutsigbare arbeidsforhold er et så stort og kvalitetsmessig anerkjent kor som Elverum Mannskor helt avhengige av i sin daglige drift.

Stemmesanker og president, Einar Mellum

En slagkraftig politikk er avhengig av mange stemmer. Slik er det også med et mannskor. Også Elverum Mannskor. Det toneangivende førstevalg, de meget høyt dekorerte og svært CD-aktuelle kulturambassadørene i Elverum Mannskor er intet unntak, og tilsig av nye stemmer er en nødvendighet. Koret har i dag rundt 50 medlemmer og har jobbet fram en internasjonalt anerkjent grunntone og er mer lokalt anerkjent for klangen, men koret ønsker å vokse ytterligere. Presidenten, den alltid så tvers gjennom trivelige, kameratslige, åpne, rause og empatisk særlig godt utviklede 1.tenor Einar Mellum, har tidligere uttalt at koret jobber i forhold til en strategisk forankret og årsmøtevedtatt trippel bunnlinje-modell. Den går i korthet ut på at all aktivitet skal gi sosiale, kunstneriske og omdømmemessige gevinster. Med dette klare budskapet bør det burgunderrøde alternativet trekke til seg mange nye stemmer. Kanskje har de politiske partiene også noe å lære her hva gjelder forenkling av budskap og mål?

Helt til slutt:

Benytt deg av stemmeretten på valgdagen, men gi stemmen din til Elverum Mannskor. Godt valg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.