Ordførerduell III

– Henførende og rørende vakkert

Erik Hanstad er sistemann ut i Burgunder- Nytts serie “ordfører-DUELLEN”. Byens heteste ordførerkandidater har fått fem spørsmål. Spørsmål om holdninger til både Elverum Mannskor spesielt og korsang generelt. Først ute var Aps Ingvar Midthun før Kersti Grindalen (Frp) ble «grillet».


1. Hvor viktig mener du det er at Elverum har et levende mannskor med en internasjonalt anerkjent grunntone og en mer lokalt anerkjent klang?

Høyres ordførerkandidat Erik Hanstad er tvers gjennom helt ærlig og meget troverdig i sine svar.

– For meg er Elverum Mannskor noe av det mest henførende og rørende vakre jeg kan tenke meg. Å se og ikke minst nyte deres kongelige klangprakt og vakre sammensetning overgår de flestes aller største forventninger. At det går an å danne et kor med så velformede og musikalsk velutstyrte menn i en by med kun 20.000 innbyggere er for meg en gåte!  Sannheten er at det bare er min kone, mine tre barn og noen utvalgte familiemedlemmer for øvrig som er i nærheten av å ha så stor plass i mitt hjerte.

2. Elverum Mannskor er viden kjent for sine burgunderrøde jakker. Er det fargen eller snittet du personlig faller mest for?

– De nye jakkene er flotte, men med et kanskje, til dere å være, noe overraskende tradisjonelt preg. Jeg regner med at det er et bevisst valg, integritet for det kunstnerisk overskygger alt annet, og er uavhengig av tid, rom, sted, bekledning, sult tørst etc. etc. Derfor ville jeg ha vært like betatt om dere stilte i grønne kjeledresser, kanskje også fordi jeg svært ofte nyter dere med lukkede øyne slik at jeg hensettes i den ultimate stemning.

3. Som du vet kommer Elverum Mannskor i høst ut med ny CD. Hvor mye gleder du deg til utgivelsen og hvilke forventninger har du?

– Vanskelig å beskrive. Det er kanskje feil å si “once in a life time”- opplevelse, men det kan i så fall bety at det er alt for lenge siden forrige gang. Å sette ord på glede og forventning er ikke lett, – det må oppleves, men et sikkert tegn er at det kribler skikkelig både i maven og øregangene.

4. Hvor viktig mener du Elverum Mannskors omfattende internasjonale arbeid betyr – rent korpolitisk?

– Koret setter Elverum på kartet på en utmerket og forbilledlig måte. Dere er således en voldsom inspirasjon for oss som er glade i byen vår, men som ikke har deres evne til å nå frem langt ut over byens og landets grenser. Jeg mener seriøst at det bør henges opp informasjonstavler med bilde av Burgunderjakkene både på Svinesund, Eda og Kiel-fergen, slik at de som reiser inn i landet uten bestemt reisemål fristes til å legge ferien hit. Vi skal ta godt i mot dem, og hvis de er snille og greie kan det til og med hende at vi gjør hva vi kan for å arrangere et møte med Presidenten.

5. Dersom du blir ordfører; i hvilken grad vil du benytte deg av Elverum Mannskors kompetanse og merkevare?

– Det første jeg vil gjøre er å foreslå at vi bytter ut i Rådhusklokka med Elverumssangen, med Elverum Mannskor i hovedrollen og Ungdomssymfonikerne som støttespillere. Dernest ville jeg ha tatt kontakt med Tord Arnesen slik at Mannskorets historie, liv og levnet kommer inn som pensum i skolen.

I tillegg er det en selvfølge at kulturkjempen blir å se på lokale, nasjonale og internasjonale merkedager i den grad koret har kapasitet og, ikke minst kommunen har økonomi til å bidra med velbefinnende helsekost for sjelen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.