Ordførerduell II

Overrasker om jakker og takt

Så er turen kommet til Frps Kersti Grindalen i Burgunder-Nytts serie “ordfører-DUELLEN”. Byens heteste ordførerkandidater har fått fem spørsmål. Spørsmål om holdninger til både Elverum Mannskor spesielt og korsang generelt. Først ute var Aps Ingvar Midthun.  Neste, og sistemann ut er  Erik Hanstad (H).


1. Hvor viktig mener du det er at Elverum har et levende mannskor med en internasjonalt anerkjent grunntone og en mer lokalt anerkjent klang?

Kersti Grindalen fra Frp overrasker med sitt syn. Særlig i forhold til de burgunderrøde korjakkene.

– Hvor anerkjent grunntonen er internasjonalt, er jeg noe usikker på, men den lokalt anerkjente klangen vil jeg påstå er av viktigst karakter.  Videre stusser jeg noe over hvor levende mannskoret er, når jeg tar betraktningene i sist 17. mai tog til etterretning… Stilen kan sies å være underholdende, da det er nærliggende å tro at koret kunne blitt disket for ujevn trav.

2. Elverum Mannskor er viden kjent for sine burgunderrøde jakker. Er det fargen eller snittet du personlig faller mest for?

– Akk ja, de jakker. Er de mest røde eller blå? Snittet er uklanderlig, men jakkene kunne med fordel vært mer av den oppstrammende sorten, – kanskje med spiler i ryggen og ”hold in” stoff over buken? PS. Solide knapper kan kjøpes hos Skjerve AS på Vestad.

3. Som du vet kommer Elverum Mannskor i høst ut med ny CD. Hvor mye gleder du deg til utgivelsen og hvilke forventninger har du?

– Det er mange ting jeg gleder meg til høsten 2011. Kanskje Deres CD-utgivelse blir en av høstens mange oppturer?

4. Hvor viktig mener du Elverum Mannskors omfattende internasjonale arbeid betyr – rent korpolitisk?

Definisjon på ”korpolitikk” er vanskelig å oppdrive til tross for hjelpeverktøy som Google, leksikon og fremmedordbok. Personlig satset jeg mest på sistnevnte verktøy i sakens anledning, dessverre uten hell. Jeg antar at det internasjonale arbeidet er av størst interesse mht annet utvalg, tilgjengelighet og priser på de Edlere varer – noe som er av nødvendighet da strupen blir særdeles tørr av for mye synging! Dermed slås fast at internasjonalt korarbeid har størst interesse internt i koret og skal benyttes innvortes!

5. Dersom du blir ordfører; i hvilken grad vil du benytte deg av Elverum Mannskors kompetanse og merkevare?

Når jeg blir ordfører, ønsker jeg å benytte meg av korets merkevare i sammenhenger hvor høytidelighet står i sentrum og hvor nasjonale og internasjonale tv-selskaper broadcaster sendingen. Jeg tillater meg å nevne at UDI og Kulturdepartementet strør om seg med midler for eksponering av norsk musikk i det globale marked, med mål å kunne eksportere Deres vare. Jeg tør foreslå at Elverums Burgunderjakker søker økonomisk støtte til eksport av kommende CD og derigjennom støtte til Deres internasjonale arbeid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.