Sesongen er i gang

– Burgunderrødt høydepunkt

Tommelen opp for Elverum Mannskor. En uvanlig godt forberedt Bodvar Lotsberg svarte godt for seg i NRK. (Foto: Lars Gustavsen, Østlendingen).

– Det første høydepunktet var de burgunderrødes fremførelse av Elverumssangen. Aldri har de sunget den bedre.

Det var den fremste eksperten på Festspillene i Elverum, mangeårige musikkanmelder, særlig musikkfaglig skolerte og til og med denne gangen sjeldent mannskorfaglig og korkunstneriske oppdaterte Bodvar Lotsberg som uttalte ordene da han oppsummerte årets festspill for statskanalen NRK nylig.

Sjeldent treffsikker
Etter at et vakkert og dypt empatisk velklingende opptak av Elverumssangen, med det høyt dekorerte og på mange måter veldige koret i de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, Elverum Mannskor som forsangere, hadde strømmet ut over eteren, var programlederen i statskanalen klar for dybdeintervju med ekspertisen. – Årets festspill inneholdt en rekke høydepunkt. Det første var starten på åpningskonserten der de burgunderrøde sang Elverumssangen. Aldri har Elverum Mannskor sunget den bedre enn akkurat da, sa den, i hvert fall akkurat denne ene gangen, meget velformulerte, treffsikre og substansielle musikkeksperten.

2.bass Huseby ved tappetårnet. Legg merke til den helt korrekte fargen på jakken.

Bukk og havresekk
Det er ikke bare under Festspillene i Elverum at de burgunderrøde kulturambassadørene og det toneangivende førstevalg gjør seg bemerket. Etter mandagens sesongstart i det fremgangsrike og CD-aktuelle koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer lokalt aksepterte klangen, er agurktiden med sine ørkesløse, men dog svært redaksjonelt balanserte, oppklarende og innsiktsfulle skoreportasjer, over for denne gang. Igjen tikker det inn bilder og tips med godt korfaglig innhold fra nær og fjern. Det vil være for omfattende å publisere alle, men redaksjonen falt for bildene bare merket ”bukken til havresekken” som kom inn etter Elverumsdagenes store og sene festligheter. Bildene viser den særdeles korfaglig skolerte og bestandig like opplagte 2.bass Tore Huseby i gang ved et av de mange tappetårnene som fikk kjørt seg. – Dette viser engasjement og stå-på-vilje og har selvsagt ikke noe med bukk og havresekk å gjøre, sier den velformulerte og helt og holdent sko-sjikane-skandale-renvaskede visepresidenten med den mer oppsiktsvekkende barten enn stemmen, Gunnar Østmoe i en stødig kommentar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*