Granskningsutvalget

– Nå vil vi se fremover

Et resultatorientert og veldig overbærende granskningsutvalg har talt. Nå skal søkelyset i koret igjen settes på det kunstneriske og det sosialt oppbyggende.

Bildet er tatt i det de lite gjennomtenkte bemerkningene kom. Følg de hvite pilene. 1. Simple solbriller slengt på hodet. 2. Helt utidig og lite verdig snusleppe og 3. En uverdig måte å behandle hedersplagget; burgunderjakken på.

– Ja. Skovalget kan ha provosert enkeltmedlemmer som befant seg mer eller mindre i total ubalanse. Det kunne jeg, dersom jeg skulle tatt hensyn til absolutt samtlige eventualiteter mellom himmel og jord over hele verden, tatt høyde for. Når det er sagt; skoene er helt innenfor det normalt akseptable, men altså ikke hva gjelder det helt unormale, sier en meget hardt presset visepresident og leder for det presidentskapsnedsatte granskingsutvalget i forbindelse med den såkalte sko-sjikane-skandalen som har rystet en hel korverden de siste dagene.

Ferdig gransket
Visepresidenten og granskningslederen la i ettermiddag fram rapporten som altså konkluderer med frikjennelse av samtlige parter i den vanskelige saken, dersom man tar utgangspunkt i det helt unormale og gir relevans til ”lyn-fra-klar-himmel-reaksjoner”. Utvalget slår fast at slike har florert, men tar ikke stilling til om dette skulle vært hensyntatt av visepresidenten da skovalget ble tatt. Utvalget ser heller ingen grunn til å granske hvert av disse utsagnene da de fleste mangler substans, virkelighetsforankring, fnugg av seriøsitet og relevans i forhold til presidentskapets lederfilosofi, korets visjoner og forøvrige virksomhet. Med sin sedvanlige raushet har granskningsutvalget sett helt bort fra de uhyrlige påstandene som har kommet i kjølvannet av skandalen i form av korrupsjon og diktatorisk styresett i det på mange måter veldige mannskoret med de velsittende og åpenbart skreddersydde korjakkene i den oppimot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Billigsko uten god støtte og dårlig egnet for korsang.

Brillene var en simpel reklameartikkel.

Var selv uregelmentert
Til tross for den brobyggende, seriøse og konfliktløsende konklusjonen har utvalget gransket forholdene rundt 2.tenor og stemmekoordinator, den bestandig lett smiskende og til tider lite gjennomtenkte og sjeldent utpreget substansielle men dog åpne, inkluderende og banalt naive Bjørge ”roten til alt ondt rundt sko-sjikane-skandalen” Furuheims fremtoning den aktuelle kvelden. Tidlig fikk utvalget tilgang til bilder som dokumenterer uregelmessigheter og skjødesløshet hva gjelder antrekk og holdning forøvrig. – Uten at dette skal få noen som helst innvirkning på 2. tenor og stemmekoordinator Bjørge ”roten til alt ondt rundt sko-sjikane-skandalen” Furuheims fremtid i koret, verken kunstnerisk eller organisatorisk, har vi funnet det nødvendig å publisere bildene, sier visepresidenten og 2.tenoren med den mer oppsiktsvekkende barten enn stemmen og leder av granskningsutvalget, Gunnar Østmoe. Skoene dissident-betegnende Furuheim selv hadde valgt er kjøpt i billigkjeden ”Økonomisko” til en pris av 299 kroner. De har skjemmende markerte sømmer og er lite egnet for store korprestasjoner. Solbrillene som helt skjødesløst satt på 2.tenorskallen med den breiale kjeften var et reklameprodukt for det lite stemmevennlige snaps-merket Jägermeister. Bildet tatt minutter før de fatale uttalelsene falt utenfor Terningen Arena før festspillåpningen viser også en skjødesløs måte å holde korjakken på og en lite forbilledlig snusleppe (Studer bildene).

Må videre
President og klokkeklare 1.tenor, den alltid strålende opplagte og uvanlig godt empatisk utviklede Einar Mellum er glad utvalget har konkludert på en så åpen og raus måte. – Utvalget har gjennom sitt arbeide vist at det er høyt under taket i vår organisasjon og at selv om det blåser på toppene så står vi oppreist og kan bygge og utvikle koret videre i riktig retning. Vi har mange korpolitiske og ikke minst korstrategisk og kunstneriske oppgaver foran oss. Disse står vi nå bedre rustet til å ta fatt på enn noen gang før. Vi har vist at samhold, demokrati og tvers gjennom åpenhet er veien å gå, selv når det ser som mørkest ut, avslutter den samlende og meget veltalende presidenten for de åpenbare kulturprisvinnerne, de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av ”Elverumssangen”, de kongelige hoffleverandørene av ”Gamle Norge”, de høyt dekorerte og atter en gang CD-aktuelle kulturambassadørene i det toneangivende førstevalg, Elverum Mannskor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*