Sko-sjikanen

”Opptrer som en dissident”

Presidentskapet i Elverum Mannskor kom sent i går kveld med en pressemelding rundt hetsen og de grunnløse påstandene som har florert på Burgunderjakkenes nettsted de siste dagene. Samtidig varsles full granskning.

Pressemeldingen som ble sendt sent i går kveld.

President Mellum har på vegne av presidentskapet tatt tak den alvorlige situasjonen rundt hetsen av visepresidentens skovalg.

– En veldig spesiell situasjon for oss. Det kan jeg si. Men jeg har ikke lyst til å kommentere situasjonen ut over det som står i pressemeldingen. Presidentskapet håper på respekt for den avgjørelsen som utelukkende er fattet for å kunne utføre de plikter vi av våre trofaste, taktfaste og samstemte medlemmer er satt til å gjøre, sier den bestandig veltalende og glassklare presidenten for de kongelige hoffleverandørene av ”Gamle Norge” , det høyt dekorerte og nå CD-aktiuelle Elverum mannskor, 1.tenor Einar Mellum. Les artikkelen som startet hetset her.

Taust offer
Også den ellers så snakkesalige og alltid godt kommuniserende visepresidenten og selv et av ofrene i den kjedelige saken, 2.tenor Gunnar Østmoe, har lagt bånd på seg selv. Til Burgunder-Nytt sier han at det vil bli satt ned et uavhengig granskingsutvalg for å se nærmere på hele saken. Både fottøyet, men ikke minst alle påstandene fra ”Eplekjekk” skal granskes.
– Utvalget vil selvsagt bli direkte underlagt presidentskapet og mandatet skal åpenbart bestemmes av presidenten og hans aller nærmeste. Men ellers skal utvalget operere helt fritt og uavhengig, sier en tydelig preget visepresident for de åpenbare kulturprisvinnerne med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer lokalt anerkjente klangen, Elverum Mannskor. Les dokumentaren om visepresidentens sko her.

Fortsetter arbeidet
På fritt og selvstendig og helt fritt grunnlag og uten noen som helst form for press, publiserer Burgunder-Nytt presidentskapets pressemelding i sin helhet.

”Presidentskapet i Elverum Mannskor tar sterk avstand fra de mange uhyrlige påstandene om blant annet sammenblanding av roller, kompiseri og kampanjejorurnalistikk som de siste dagene har haglet over særlig redaktøren av Burgunder-Nytt og visepresidenten i koret. Presidentskapet vil med dette uttrykke sine hele og fulle tillit til de to og ser ingen grunn til å dvele ved noen av påstandene som er publisert av en nettbruker under pseudonymene ”eplekjekk” og ”eplekjekkere”. Presidentskapet registrerer at denne nettbrukeren opptrer som en klassisk dissident. Altså en person som har en annen oppfatning og som motarbeider det etablerte. Det etablerte er i dette tilfelle Elverum Mannskor, korets verdigrunnlag, mål og visjoner. En enkeltperson kan selvsagt ikke rokke ved det bestående. Vi fortsetter ufortrødent videre med vårt årsmøtevedtatte visjonære oppdrag, nemlig å legge til grunn i virksomheten respekt, kameratskap, ansvar, engasjement, mangfold og åpenhet for i musikalsk og sosial samklang prestere sammen”.

Last ned pressemeldingen her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.