Burgunder-Nytt avslører

Alt om visepresidentens sko

Et par finske ekslusive og spesialsydde sko av typen TopMan Classic er offentlig blitt hengt ut som karneval- og klovnesko som en treåring kunne valgt.

Visepresident Østmoes utskjelte par med klassesko.

Sko som blir sammenliknet med Østmoes....

Etter at kritikken og hetsen mot både visepresidentens valg av sko og skotøyet i seg selv har eskalert på Elverum Mannskors nettside, har den frie og helt uavhengige redaksjonen i Burgunder-Nytt gått i dybden og jobbet fram en bakgrunnsartikkel om visepresidentens sko.

– Ikke i mine villeste fantasier hadde jeg forestilt meg at det skulle bli nødvendig å gi ut opplysninger om mitt fottøy. Men når den helt frie og totalt uavhengige redaksjonen ønsker slike, så er jeg selvsagt behjelpelig så godt jeg kan, sier den åpne, rause og som alltid samarbeidsvillige og klarttalende visepresidenten i det på mange måter veldige mannskoret, Elverum Mannskor. Les om den hodeløse kritikken under «comments» til denne artikkelen

Finsk skoprodusent
2.tenoren som er mer kjent for barten enn stemmen, noe han for øvrig også er blitt netthetset for i den opphetede skodebatten ført i pennen av en person under pseudonymet «eplekjekk», forteller åpent om den klassiske skoen og hvordan den havnet i hans eie.  – Jeg var på utkikk etter en klassisk og godt fungerende sko til korsangbruk og lette hos en rekke leverandører. Til slutt landet jeg på den finske skoprodusenten TopMan, sier visepresidenten for det empatiske og særdeles substansielle mannskoret med de velsittende og helt klart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burguderrøde fargen. Han forteller videre at det partiet hans par kommer fra i sin tid ble spesialbestilt fra den finske skoprodusenten av Sko Larsen i Stenersgaten i Oslo. Der kjøpte Østmoe det utskjelte paret. Den åpne og helt ærlige visepresidenten kan ikke huske prisen, men sier det ikke var av typen ”billigsko”.

Gode kor-sko
På helt fritt grunnlag har redaksjonen i Burgunder-Nytt, for ordens skyldt, sjekket visepresidentens utsagn om TopMan-skoen. Her er hva produsenten skriver (oversatt til svensk):

”Skapad för den skandinaviska foten
Utgångspunkt för vårt planeringsarbete är den skandinaviska fotens anatomi och krav som den ställer. Därför har alla Topman skorna en bred, formad läst som stöder foten optimalt och ger samtidigt fotbladet och tårna fritt spelrum”.

– Det var særlig dette at skoen støtter og at tærne får fritt spillerom som avgjorde for meg. Dette er i følge vår kunstneriske leder og sjefsdirigent samt mulige professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland, viktige forutsetninger for å kunne levere god korsang. Det er klart det føles rart at de da nærmest likestilles med karnevalsko. Og det av min egen stemmekoordinator, sukker visepresidenten for de åpenbare kulturprisvinnerne og de taktfaste kulturambassadørene i Elverum Mannskor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.