Stor suksess

Guttene skapte begeistring i Praha

Tenorbrødrene Madsbu og Hornmoen i korpolitisk diskusjon (t.v), den norske ambassadøren i Tsjekkia, Jens Eikaas, og vår fantastiske guide under besøket.

De bestandig like velkledde, samstemte og overordentlig opplagte guttene i Elverum Mannskor er trygt tilbake etter en storslagen turnè til den tsjekkiske hovedstaden Praha.

Permittert sjefsdirigent og kunstnerisk leder, nå spesialrådgiver i internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet og muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland (t.v) og den alltid like oppvakte og empatisk langt fremkommende 1.bass Odd Henry Halvorsen koser seg med helstekt grisealbu i Tsjekkias hovedstad.

Som første punkt på på programmet ble kulturkjæledeggene fra skoghovedstaden møtt av den norske ambassadøren torsdag ettermiddag for en kort briefing om Tsjekkias historie generelt uten egentlig særlig vekt på det korpolitiske samarbeidet mellom Norge og Tsjekkia. Dette forbauset nok særlig korets nytilsatte spesialrådgiver i internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet og tidligere sjefsdirigent, kunstnerisk leder og muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland. Strategien rundt hvordan bygge korpolitiske broer ble diskutert umiddelbart etter ambassadebesøket.

Blitzregnet flommet
Fredag var dagen for et nytt kunstnerisk kvantesprang for det veldige koret. Tsjekkias svar på våre egne Sølvguttene, var denne gangen vertskapskor. En nesten fullsatt kirke fikk en sjelden og særdeles sterk koropplevelse denne magiske fredagskvelden i Praha. Da det var svært få av de tsjekkiske ungguttene i de altfor korte, men dog burgunderrøde jakkene, som fikk lov til å være sent oppe, ble banketten lett match for Elverum Mannskor. Lørdag var det duket for å levere vakker korsang til den jevne tsjekker. Uvanlig opplagte gutter tok beina fatt for å synge på Prahas torg og gater. Etter få strofer av mannskorklassikere formelig stimlet det med mannskorsultne tsjekkere rundt de vakkert samstemte og åpenbare kulturprisvinnerne fra Norge. Blitzregnet var tett og videosummingen heftig. Mange ville forevige de vakre øyeblikkene.

Noe ventetid blir det mellom kunsteriske og sosiale høydepunkt. her 2.tenor Furuheim, 1.tenor Hornmoen, 2.bass Pedersen og 1.bass Strand.

Festmiddag
Lørdag ettermiddag var det klart for turens indremedisinske høydepunkt. Burgundervorspiel med konkurranser og felles moro med påfølgende festmiddag. Alt velregissert og gjennomført til punkt og prikke. Da også hjemreisen søndag gikk som smurt, må konklusjonen også denne gangen bli;  internasjonal suksess med en kunstnerisk og sosial innertier. (Burgundernytt mars 2010)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.