Museumsjubileum

Sang nytt liv i stuene

De åpenbare kulturprisvinnerne og kultur-Innlandets toneangivende førstevalg, de alltid like godt opplagte guttene i Elverum Mannskor har igjen levert høyverdig kunst.

Solid kunstnerisk leveranse da guttene sang ved Glomdalsmuseets 100-årsjubileum. Foto: Anita Høiby Gotehus, Østlendingen.

Rundt 30 av korets nærmere 50 medlemmer stilte opp for å kaste glans over Glomdalsmuseets 100-årsfest onsdag. De åpenbare kulturprisvinnerne og det ellers høyt dekorerte og det igjen CD-aktuelle koret i de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, tryllet som vanlig fram både smil, vemod, stolthet og ikke minst høytidsstemning da tonene formelig lekte seg rundt lafteknutene og de mange festantrukne gjestene i det vakre sommerværet.

En god opplevelse
Sjefsdirigent, kunstnerisk leder og muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland, var sikkerheten selv da han slo an første tonen på klassikeren ”Sangen”. Et blikk mot de høyt prominente gjestene var nok – burgunderjakkene var der de skulle være. Med sin internasjonalt anerkjente grunntone og mer lokalt aksepterte klang, fortsatte guttene med ”Østerdøls Marschen”, den samme som Elverum Mannskor fremførte da museet ble åpnet for 100 år siden. De offisielle og i realiteten eneste leverandørene av ”Elverumssangen” avsluttet med sin særdeles empatiske og velklingende versjon av nasjonalromantiske ”Naar Fjordene Blaaner”. Det gikk som vanlig et tilfreds sukk gjennom publikum da siste tone var framført. Korets meget kompetente kunstneriske utvalg hadde oppsummeringsmøte umiddelbart etter opptredenen og konkluderte med en ny god opplevelse for både kor og publikum. Det ble dog lagt til at den svært krevende ”Østerdøls Marschen” nok ikke blir fremført på en stund. Det kan kanskje til og med hende det går 100 år til neste gang, heter det i en pressemelding fra utvalget.

Faksimile av oppslaget i lokalavisen Østlendingen

Mafialiknende sjarmoffensiv
Presidentskapsmedlem og 2.bass Gunnar “I-Fare-For-Snart-Å-Bli-Som-Silvio-Berlusconi” Hofgaard, med ansvar for arrangementer og gjennom det leder av den mye omtalte gruppen som gjennomfører de etter hvert så skandaleomsuste vintrekningene som kalles gjennomkorrupte og med resultater som synes tvers gjennom bestilte hver eneste mandag kveld, har trolig forstått alvoret i de etter hvert så mange og grove anklagene som hagler rundt hans innerste sirkel; vinlotteristene ved pampebordet. I dagens utgave av lokalavisen Østlendingen har han gjort et PR-fremstøt av de sjeldne og fått plass under spalten ”Dagens elverumsing”. Her deler han raust og merkevaremessig høyst profesjonelt og elegant det morsomste han har gjort med de mange leserne. Nemlig det å bli med i det høyt dekorerte og på stadig flere måter veldige Elverum Mannskor. Med denne handlingen viser den svært treffende og alltid meget omgjengelige 2.bass Hofgaard at han hever seg over påstandene om korrupsjon i egne rekker. Å bruke media er for øvrig et kjent virkemiddel og slik sett kan nok framstøtet gjøre at Hofgaard er i enda større fare for snart å bli som Silvio Berlusconi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.