Korstevne i Molde

Suksess i vesterled

Da ekte mannskorsang nådde Vestlandet. Eller bare Elverum Mannskor i Molde Domkirke, lørdag 28.mai 2011.

Med Elverum Mannskor kom ekte mannnskorsang til Vestlandet.

Da det på mange måter veldige Elverum Mannskor fylte den vakre kirken med sin sedvanlig internasjonalt anerkjente grunntone og den noe mer lokalt aksepterte klangen, var det som om de mange tilskuerne fikk svar. Svaret på hva mannskorsang i virkeligheten er.

Uforglemmelig
Med sine meget velsittende og åpenbart skreddersydde korjakker i den opp mot vemodig vakre brugunderrøde fargen, trollbandt guttene den fullsatte kriken på sin helt uvanlig godt utviklede og sjeldne empatiske måte. Varmt og med følelse, styrke, takt og ømhet trillet glassklare tonene ut av de åpenbare kulturprisvinnerne og det toneangivende førstevalg, det høyt dekorerte mannskoret og de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av ”Elverumssangen” og kongelige hoffleverandører av ”Gamle Norge”. Først leverte guttene den meget vakre ”Sommarpsalm” før glansnummeret ”Fattig Bonddräng” ble servert fra den aller høyeste korhylle. Opptredenen endte, ikke overraskende, med tårer, latter og øredøvende trampeklapp. I spissen, for de uvanlig opplagte og nå igjen CD-aktuelle kulturkjæledeggene og kulturambassadørene med den rørende og tvers gjennom rause omsorgen for alle de ikke like godt kunstnerisk utviklede korene, sto som vanlig en meget skjerpet og nesten trollsk sjefsdirigent og kunstnerisk leder samt trolig professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland. Med sin store ro, sin korpolitiske helt korrekte framtoning og ikke minst sin kortaktiske overlegenhet, svingte han taktstokken over det veltrimmede koret.

Høy busksangklasse
Som vanlig er når det anerkjente mannskoret er på stevner, øser de raust av sine mange godbiter til mer tilfeldige tilhørere. I Rosenes by fikk både lørdagstravle handlende og mer avslappede pubgjester uforglemmelige smakebiter. Alltid under ledelse av den tidligere nevnte dirigent Kjelland og den rolige, avbalanserte og uvanlig taktfaste president Mellum.
– Stevnet her i Molde var en ren innertier på alle tenkelige måter. Men særlig er det nok det kunstneriske nivået vi vil huske aller best denne gangen. Det er lenge siden vi har levert varene så til de grader. Det er godt å registrere at vi er på høyden, sier den veltalende og presist formulerende presidenten med den spesielt godt utviklede kameratslige væremåten, Einar Mellum.
Som avslutning på turen spredte mannskoret sine vakre toner utover et bryllup som hadde lagt festen sin slik at den passet tidsmessig til korets ankomst hjem. President Mellum sier i en kort kommentar at det bare er artig at slike tilstelninger legges til tidspunkter som gir mulighet for spontanopptredener.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.