Dugnad

Ryddet i skattekammeret

En epoke er over. Nå er det ikke lenger Elverum Lærerhøgskoles lokaler som får æren av å ha Elverum Mannskors jordiske gods lagret hos seg.

President og 1.tenor Einar Mellum med en meget mye omtalt kasse med noter.

Det var både vemod og latter da de åpenbare kulturprisvinnerne og det toneangivende førstevalg, Elverum Mannskor, ryddet seg ut av lagerlokalene som Elverum Lærerhøgskole i en årrekke så raust har lånt ut til koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den lokalt oppskattede samstemthet og klang. Dugnadsgjengen besto av presidentskapets høyt dekorerte medlemmer og sjefsdirigent og kunstnerisk leder, samt muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland, sammen med den alltid like punktlige 1.tenor og noteforvalter Tore Western og den meget konfliktsøkende men likevel tvers gjennom samarbeids- og løsningsorienterte 1.bass og uniformsansvarlige, Henning B. Pedersen. Begge de sistnevnte for øvrig uvanlig sterkt og meget direkte underlagt presidenten og hans presidentskap.

Noter og jakker
Om ikke akkurat lik ramlet ut av de gamle arkivskapene, så ramlet litt av hvert av minner fra tiden på Lærerhøgskolen ut. Ved siden av protokoller og papirer var det bunker av gamle bilder, plakater fra korets mange og storstilte oppsetninger, diverse effekter og flotte gaver.
– Et nyttig dykk i korets fenomenale historie. Her møter vi kunstneriske og sosiale høydepunkter fra fordums tid som perler på en snor. Det er godt å kjenne på røttene i blant, sier den ellers så veltalende, poengterte og uvanlig innovative president og glassklare 1.tenor, Einar Mellum i det han stuper ned i nok en kasse som faktisk viser seg å være den kassen med noter som dukket opp for et par år siden etter at den i flere år hadde stått lagret, helt vederlagsfritt, hos en av det på mange måter veldige korets tidligere dirigenter. Også ”jakkegeneral” Pedersen hadde nærmest hyrdestundliknende opplevelser sammen med korets rundt 40 gamle korjakker. Ikke skreddersydde, men dog i en opp møt vemodig vakker burgunderrød farge. – Vi jobber fortsatt med alternativer for gjenbruk, men jeg ønsker ikke å si noe mer. Dette er en åpenbar sak for presidentskapet, sier 1.bass Pedersen.

2.bass og presidentskapsmedlem Hofgaard trivdes godt i burgunderjakkenes lager.

Noe for pampene
Presidentskapsmedlem og 2.bass Gunnar “I-Fare-For-Snart-Å-Bli-Som-Silvio-Berlusconi” Hofgaard, med ansvar for arrangementer og gjennom det leder av den mye omtalte gruppen som gjennomfører de etter hvert så skandaleomsuste vintrekningene som kalles gjennomkorrupte og med resultater som synes tvers gjennom bestilte hver eneste mandag kveld, fikk også varme i blikket og klump i halsen av kassene med varer fra Vinmonopolet som sto godt gjemt på lagerrommet. – Dette gir muligheter både for premier i framtidige trekninger og til munngodt der det måtte være behov for det, humret presidentskapsmedlemmet med den brummende 2.bassen og stilte brillene ytterst på nestetippen for å zoome inn og inspisere godsakene nærmere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.