Terningen Arena

Opptreden i grenseland

– Dette blir et uvanlig og sjeldent møte i det spennende grensesnittet mellom amatørskap og profesjonalitet, sier en opplagt president for det toneangivende førstevalg, Elverum Mannskor.

Onsdag er det duket for en grenseløs forestilling. Et gigantisk kor av begge kjønn trår til i Terningen Arena. Her under øvelse. (Foto: 2.tenor, stemmekoordinator og alltid strebende og trolig nærmere presidentskapet enn noen gang, Bjørge Furuheim)

Presidenten for det på stadig flere måter veldige koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og de skreddersydde og særlig velsittende korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, den alltid så vennskapelig korrekte og godt empatisk utviklede Einar Mellum, sier at onsdag kveld blir spennende på mange måter. Da skal Elverum Mannskor og Leirets Damer nemlig skape felles korglede. Stedet er Terningen Arena, gigantanlegget som Elverum Mannskor er så nært knyttet til gjennom å ha hatt nøkkelroller både under grunnsteinsnedleggelsen og den offisielle åpningen.

Spennende
Det er ikke ofte at publikum får oppleve møter mellom toppidrett og korsang. Først er det nemlig håndballkamp på eliteserienivå i anlegget. Og sjefen for det høyt dekorerte koret fortsetter å finne kveldens mange gode kontraster. – Publikum får kjenne spenningene mellom kunstnerisk rutine og faglig tyngde i naturlig samklang med barnslig naivitet og overmot. Menn møter kvinner. Sopran møter bass. Rosa møter burgunderrødt. Dette blir spennende, vi gleder oss stort, sier president Mellum. Den uvanlig presist formulerte presidenten sier at inngangsprisen for begivenheten er satt til 100 kroner. Ved å vise fram billetten fra håndballkampen, er prisen for kormoroa satt til 50 kroner.

Korstørrelse
For første gang i historien stiller mannskoret Elverum Mannskor opp sammen med damekoret Leirets Damer til felles opptreden. Nærmere 100 korsangere fra Elverum vil bli å finne i korkrakkene. Korene vil ha hver sine avdelinger, i tillegg er det øvd inn fellesnumre. Korstørrelsen og mannen bak blant annet koret SKRUK, Per Oddvar Hildre, vil holde kveldens foredrag om sangens mange muligheter og vil lede allsangen. – Vi ønsker å gi publikum en ekstra dimensjon, derfor har vi satset på en av landets mest anerkjente korstørrelser. Så foruten stor korsang serveres det et interessant og ikke minst morsomt foredrag, sier 1.tenor og president for de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av ”Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandørene av ”Gamle Norge”, det høyt dekorerte, Elverum Mannskor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.