Årsmøte 2011

Varsler mer kremkake enn dramatikk

Det er igjen duket for årsmøte i det toneangivende førstevalg og det høyt dekorerte Elverum Mannskor. Og igjen er spenningsnivået på topp.

Som vanlig er det knyttet spekulasjoner og rykter til Burgunderjakkenes årsmøteforhandlinger som er lagt til førstkommende mandag. Med servering av kremkake, virksomhetsplaner, årsberetning, regnskap og ikke minst valg er det på stadig flere måter veldige Elverum Mannskors årsmøter blitt en korpolitisk viktig og banebrytende arena, helt på høyde med de beste i  utlandet som blir lagt merke til over hele kor-Europa.

Fortsetter
– Det er litt mindre trykk på presidentskapet i år. Trolig på grunn av at ingen av presidentskapets medlemmer står på valg. Den eneste spenningen er knyttet til det årlige presidentvalget, men det ligger ikke an til noen bombe, sier den meget samstemte, musikalske, inkluderende og særlig medmenneskelige og forståelsesfulle presidenten og 1.tenoren i det høyt dekorerte koret med de skreddersydde og uvanlig velsittende korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, Einar Mellum. Mye kan tyde på at den folkekjære og uvanlig populære presidenten med den kameratslige og empatiske væremåten er klar for en nytt år i presidentstolen for det toneangivende førstevalg, Elverum Mannskor.

Ingen revolusjon
Den ellers så korfaglig og korstrategisk velformulerende og utdypende presidenten er knapp når det gjelder kommentarer rundt virksomhetsplanen og andre planverk som skal behandles.
– Det er årsmøte som er korets høyeste organ og det vil være feil av meg allerede nå å fronte noe som helst. Presidentskapet skal legge fram planverk for årsmøtet først. Så vil dokumentene selvsagt lagt ut for offentligheten. Men jeg kan røpe såpass at presidentskapet legger opp til å styre koret videre på grunnlag av godt forankrede og vedtatte langtidsplaner og vedtatte strategiske retningslinjer i våre mål og visjoner. Det er ikke lagt føringer i retning av noen form for revolusjon i koret, sier presidenten for de offisielle og i realiteten eneste leverandører av ”Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandørene av mannskorklassikeren ”Gamle Norge”.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.