Banebrytende

Offentliggjør ”Blåboka”

Hvilke sanger inneholder Elverum Mannskors ”Blåbok” for 2011? Presidentskapet har valgt full åpenhet rundt saken for å unngå lekkasjer, spekulasjoner med mulige uheldige misoppfatninger.

Elverum Mannskors "Blåbok". Dokumentet kan lastes ned som pdf-fil nederst i saken.

– ”Blåboka” er egentlig ikke annet enn en liste over de sangene som korets kunstneriske utvalg mener er mest aktuelle i året som kommer. Likevel viser det seg at interessen, både internasjonalt, nasjonalt og lokalt er så enorm at det er hensiktsmessig for oss å legge den ut for offentligheten, sier 2.tenor og visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring i det på stadig flere måter veldige koret i de skreddersydde og spesielt velsittende korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, Gunnar Østmoe. Mannen med den mer oppsiktsvekkende barten enn stemmen, er også presidentskapets røst i de evigunge kulturkjæledeggene og åpenbare kulturprisvinnernes kunstneriske utvalg.

Spennende liste
Gode klassikere som ”Gamle Norge”, ”Sangen” og ”Olav Trygvasson” går hånd i hånd med Margrethe Munthes ”Lua av” og ”Tulla”. Drikkeviser som ”Gambrinius-visen” og ”Klingom Brøder” går hånd i hånd med vakre og ømme ”Sommarpsalm” og korets så banebrytende og etterhvert folkekjære versjonen av ”Fattig Bonddreng”.
– Så må vi nevne et par nykomlinger spesielt. Publikum har lenge spurt om ikke Burgunderjakkene kommer med en versjon av ”Så skimrande var aldrig havet” – den kommer. Det samme gjør et spennende og helt nytt arrangement av Vazelina Bilopphøggers-hiten ”Det beste i livet”, sier en ivrig og uvanlig engasjert visepresident og viser til den nedlastbare filen som inneholder hele den imponerende ”Blåboka”.

Viktig dimensjon
De offisielle og i virkeligheten eneste leverandørene av ”Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandørene av ”Gamle Norge”, koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den lokalt høyt beskattede klangen, befester på mange måter med denne listen over sanger sin posisjon som innovative tradisjonsbærere. Klassisk mannskorsang og kultur forenes med det mer moderne på til nå helt ukjente måter. – Ja. Det er bare slik vi både er i stand til å drive mannskorsangen videre til nye generasjoner på og å løfte fram opprinnelsen og grunnverdiene i mannskorbevegelsen. Med vår målbart økende innflytelse og anerkjennelse, føles dette som en stadig viktig dimensjon i vårt korpolitiske og ikke minst korstrategiske arbeid, avslutter visepresidenten.

Last ned Blåboka for Elverum Mannskor 2011-pdf

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.