Terningen Arena

Kok rundt Burgunderjakkene

Det var fullstendig ”Beatles-tilstander” fredag kveld da Elverum Mannskor åpnet gigantprosjektet Terningen Arena.

Det var trangt om plassen da Elverum Mannskor åpnet Terningen Arena fredag kveld.

Kaos er eneste dekkende ordet da det toneangivende førstevalg, det høyt dekorerte og på stadig flere måter veldige koret med de særlig velsittende og skreddersydde korjakkene med den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen leverte Elverumssangen til publikums elleville begeistring. Som vanlig presist, samstemt og med den etter hvert klassiske og anerkjente grunnklangen. Mange tørket bort en liten tåre, andre kom med begeistrede tilrop mellom canapeene og den musserende vinen.

Taket løftet seg
Horder av høyt prominente gjester fra hele landet og borgere av Elverum by kjempet om plassen da kulturkjæledeggene med den internasjonalt anerkjente grunntonen sang ut og sørget for åpningen av gigantanlegget. Også pressen fanget opp den nærmest magiske stemningen som bredte seg over det 24.000 kvadratmeter store anlegget da korsatsen av Elverumssangen strømmet gjennom lokalitetene. For eksempel skrev lokalavisen Østlendingen at ”….sang Elverum Mannskor Elverumssangen med sånn kraft og innlevelse at taket nesten løftet seg.”  – Uvanlig presist og artig når reporterne treffer så godt. Dette var stort for alle, sa en glad president for de åpenbare kulturprisvinnerne, Elverum Mannskor, 1.tenor Einar Mellum etter at det hele var over.

De burgunderkledde guttene glir rett inn blant toppene innen norsk idrett- og kulturliv. Her hygger bass-veteran Fryjordet seg med idrettsforbundets mektige generalsekretær Inge Andersen.

I rett selskap
Etter åpningen var det lagt inn litt underholdning utover kvelden med kunstneriske innslag fra blant andre slike som Håvard Gimse, Ungdomssymfonikerne og dansebandet Ole Ivars. Det var også lagt inn noen taler og snorklipping i forbindelse med åpningen. De fleste av de burgunderrøde mannskorsangerne kastet glans også over denne delen av kvelden med sin deltakelse. – Dette er anledninger som kler våre medlemmer veldig godt. Her var representanter fra eliten, både innen kultur og idrett samlet. Slik sett er det god match for oss, vi glir helt naturlig inn i slike tilstelninger, sier presidenten med den uvanlig godt utviklede empatiske og tvers gjennom kameratslige og vennlige væremåten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.