Vaktskifte

2010
12.20

Korstørrelsen Mjelva takket av

For siste gang som fast engasjert sjefsdirigent og kunstnerisk leder, dirigerte korstørrelsen Åsmund Mjelva det på stadig flere måter veldige Elverum Mannskor søndag kveld.

I lyset av president Mellums måne, ble sjefsdirigent og kunstnerisk leder Åsmund Mjelva takket av i Elverum kirke søndag kveld.

I overkant av 40 mannskorsangere var samlet til kremkake og presidentens juletale i forkant av at jula skulle synges inn i Elverum kirke. Og selvsagt ble korstørrelsen Åsmund Mjelva hedret for sin innsats i året som har gått.

Tilført mye
Mjelva har vært sjefsdirigent og kunstnerisk leder i den tiden Per Kjelland har hatt permisjon for å utvikle korets internasjonale initiativ gjennom vervet som spesialrådgiver i internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet. – Mjelva har gitt koret enda en ny dimensjon og det er med stor glede jeg kan offentliggjøre at Åsmund fortsetter i det burgunderrøde. Primært som 2.bass, men også selvsagt som en kunstnerisk garantist for framtida. Det er en enorm styrke for koret å ha to så sterke dirigenter å spille på, sa en rørt, stolt og glad president under seremonien på Elverum Folkehøgskole. Guttene med sine skreddersydde og velsittende korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen trampeklappet etter presidentens tale. Guttene ønsket samtidig den uvanlig allsidige og bestandig like positivt innstilte Per Kjelland tilbake. Igjen skal kulturfargeklatten med den tvers gjennom musikalske og særlig kortaktiske utstrålingen tituleres som ”sjefsdirigent og kunstnerisk leder samt muligens professor i Elverum Mannskor”.

Sang jula inn
Kirka i Elverum hadde gjort en vri på årets ”Syng julen inn”-arrangement. I stedet for at alle byens kor samles i en forestilling var det nå lagt opp til to forestillinger. Etter de siste års oppsiktsvekkende vekst av medlemmer og den nesten internasjonalt anerkjente kunstneriske utviklingen i Elverum Mannskor, har nemlig kirka blitt for trang. Men arrangøren hadde fortsatt tradisjonen med jevn stigning i programmet. Aller sist av alle korene var Elverum Mannskor.  – På mange måter en grei løsning. Det var lagt opp til en fin stigning i programmet. Selv om ventetida kan virke lang for mange, tror jeg det aller viktigste er at det tallrike publikummet reiser hjem med en god julestemning i kroppen. Da er det jo lite som passer bedre enn Elverum Mannskors meget empatiske, samstemte og presist framførte ”Det lyser i stille grender”, sier den meget sympatisk sammensatte presidenten for de offisielle og egentlig eneste leverandørene av ”Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandørene av ”Gamle Norge”, Einar Mellum. 1.tenoren med den renstrøkne tenorstemmen og den uvanlig kameratslige væremåten fortsetter med å ønske alle korvenner og kanskje særlig venner av Elverum Mannskor en riktig god jul og et godt nytt sangerår.

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera