Sesongstart

 Ny og enda dypere burgunder-rød

På bildet ser vi fra venstre presidentskapsutnevnt jakkegeneral og 1.bass Henning B. Pedersen, kor-skredderen, president og 1.tenor Einar Mellum og 1.bass, kvalitetssikrer og tidligere mangeårig burgunder-sjef Paul Tangen etter at jakkekontrakten var undertegnet.

Kulturkjæledeggene, de åpenbare kultur-prisvinnerne og de empatiske, samstemte og taktfulle kor-ambassadørene i Elverum Mannskor er i full gang med ny sesong.

Som vanlig legges lista høyt både sosialt og kunstnerisk. President og den særdeles klokkeklare 1.tenoren, Einar Mellum, sier til Burgunder-Nytt at det legges opp til en uvanlig innholdsrik sesong. – Det viktige internasjonale engasjementet intensiveres kraftig. Koret skal på flere utenlandsturer, blant annet skal vi holde konserter i svenske Sunne og i tsjekkiske Praha, sier presidenten uten å ville inn på detaljene. Videre er profilering alltid prioritert for presidentskapet. Nå er avtalen klar på nye uniformer. Det har vært enkelte spekulasjoner og rykter rundt temaet, særlig i forhold til fargevalget. Jeg kan nå berolige alle; Elverum Mannskor skal selvfølgelig også i fortsettelsen stille i burgunder, stråler presidenten. Burgunder-Nytt vet ellers at Elverum Mannskor har vært helt toneangivende i forbindelse med at Morgan Kane-bøkene skal lydboklanseres. Koret har vært i hovedstaden og hjulpet bandet Ompakara med nyinnspillingen av Kane-låta. Burgunderjakkene er også bedt om å sikre kunstnerisk kvalitet da Dagfinn Grønoset skal hedres i Søre Trysil og ryktene vil ha det til at Elverums befolkning har noe stort å glede seg til i den søte førjulstid. – Alt for tidlig å kommentere. Vi er i prosess, sier president Mellum. Det har ikke lyktes Burgunder-Nytt å få andre toneangivende i presidentskapet til å uttale seg ytterligere om julekonsertryktene. (Burgunder-Nytt august 2009).