Det blir jul

2010
12.16

Måtte offentliggjøre julesangene

Også i år var rykteflommen så problematisk at Elverum Mannskors presidentskap til slutt valgte å offentliggjøre hva som skal framføres i kirka søndag kveld.

Ryktene har vært mange, påstandene sterke og feiltolkningene ville og fullstendige. Etter ”hva ønsker du deg til jul?”, er ”hva skal Burgunderjakkene framføre når jula skal synges inn i kirka søndag kveld?”, det mest stilte spørsmålet i Elverum om dagen. For også i år har det toneangivende førstevalg og de åpenbare kulturprisvinnerne i de skreddersydde og særdeles velsittende korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen tatt på seg trekkplaster-rollen til kirkas julekonsert.

Årlig fenomen
De siste ryktene gikk på at de burgunderrøde kulturkjæledeggene blant mye annet rart skulle synge Prøysens Musevisa og Lingrens Fattig Bonddreng i kirka. Ryktene ble selvsagt mottatt med voldsomme hoderystelser og spørsmål som ”er jula virkelig avlyst?” og ”hva er skjedd med de burgunderrøde guttene med den ingternasjonalt anerkjente grunntonen?”.
– Det er samme leksa hvert år; interessen rundt hva vi skal synge i kirka blir så enorm at rykter og feiltolkninger florerer. Rent korstrategisk og korpolitisk er det ikke heldig for oss å gå så tidlig ut med programmet, men vi velger med dette å få slutt på ryktemakeriet. Her er det snakk om pest eller kolera. Vi kan bare ikke la det feberhete ryktemakeriet fortsette, sier presidenten for de offisielle og egentlig eneste leverandørene av ”Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandører av ”Gamle Norge”, den alltid så veltalende og særlig kameratslige 1.tenor Einar Mellum.

Variert og vakkert
Tidlig torsdag morgen kom pressemeldingen som deler av Elverums befolkning og store deler av kor-Europa har ventet på; den offisielle beskjeden fra presidentskapet. Meldingen lød:

«Det på stadig flere måter veldige mannskoret, Elverum Mannskor, skal
fremføre følgende sanger i Elverum hovedkirke søndag 19.desember 2011.

Mitt hjerte alltid vanker
Mot jul
Det lyser i stille grender»

Men i hvilken rekkefølge de tre sangene skal synges er fortsatt ikke offisielt. President Mellum sier i en knapp sluttkommentar at her får ryktene bare løpe. Den glassklare og godt empatisk utrustede 1.tenoren sier at skadeomfanget av rykter og mulige feiltolkninger av rekkefølgen tross alt er sterkt begrenset. – I den risikovurderingen veide de mange korpolitiske og korstrategiske argumentene for å holde opplysningene tilbake tyngst, uttalte president Mellum og ga klart uttrykk for at han anser seg ferdig med saken.

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera