Avis-innertier

2010
12.07

– Pressehistorisk treffende

”Et bevis på at korkonserter kan være en morsom opplevelse. Et eksempel til etterfølgelse”. Sjelden har norske medieforbrukere fått servert mer presis informasjon enn omtalen av Elverum Mannskors ”Munthert Mannskor” i Lokalavisa tirsdag.

Lokalavisa Sør-Østerdals oppslag tirsdag.

Så treffende er Lokalavisa Sør-Østerdals utsendte i sin beskrivelse av burgunderjakkenes opptreden sist helg at visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging, 2.tenor Gunnar Østmoe, kaller avisoppslaget for ren pressehistorie. Han påstår han knapt har vært vitne til et så lysende avismakeri noen gang.

Stor scenekunst
– Oppslaget er pressehistorisk i sin etterrettelighet, grad av presisjon og dokumentariske verdi. Det er sjeldent at journalister treffer så til de grader innertier som her er tilfelle, sier visepresidenten for det på mange måter veldige mannskoret i de skreddersydde og uvanlig velsittende korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen. Visepresidenten, som fortsatt noen få mener har en mer spesielle bart enn stemme, trekker særlig fram lokaljournalistens beskrivelse av mannskorets sceneopptreden som et uvanlig godt lærebokeksempel i god journalistikk. ”Det skal godt gjøres å leve opp til skuespillerprestasjonene til medlemmer av Elverum Mannskor”, står det så presist å lese i det omfattende og rikt illustrerte oppslaget.

Taus om kirkeopptreden
Like sikkert som at jula kommer hvert år, kommer også de mange spørsmålene og ville spekulasjoner rundt hva de burgunderkledde og høyt dekorerte kulturkjæledeggene i Elverum Mannskor skal framføre når kirka innbyr til å synge jula inn. I år skal det hele skje i Elverum kirke søndag 19.desember. President og 1.tenor Einar Mellum holder kortene tett til brystet også denne gangen. – Ja. Vi har bestemt hva vi skal glede det tallrike publikummet med, men nei – det er ikke offisielt. Av rent korpolitiske og taktiske årsaker ønsker vi ikke å gå ut med de tre sangene på et så tidlig stadium. Men jeg kan selvsagt love en vakkert og uvanlig godt forberedt opptreden fra vår side, sier den glassklare tenoren og presidenten med den usedvanlig godt empatisk utviklede væremåten og den alltid så kameratslige framferden.

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera