Spenningen på topp

2010
12.02

Generalprøve helt på det jevne

De taktfaste guttene med den internasjonalt anerkjente grunntonen er klare for premiere. En hel korverden venter i spenning.

De burgunderrøde korkjæledeggene leverte torsdag kveld en middels generalprøve på den meget omtalte forestillingen ”Munthert Mannskor”. Helt etter planen.

– Alt skal ikke sitte på en generalprøve, dette lover rett og slett svært godt foran fredeagens premiere, uttalte en sedvanlig klar og velformulert president og 1.tenor, Einar Mellum bare minutter etter at sceneteppet var falt i Elverum Kulturhus torsdag kveld.
Det høyt dekorerte koret med de skreddersydde og velsittende korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen viste nok på generalprøven til å overbevise de fremmøtte om at dette blir stor moro når det virkelig gjelder.

President Mellum sjekker om værhårene sitter som de skal.

Latter og høytid
Geir Prøven drar publikum gjennom Margrethe Munthes liv med følge av det på stadig flere måter veldige mannskoret, et velklingende barnekor og med korets egen Arild Sveum bak flygelet. Rapportene melder om både latter og høytid, barneoppdragelse og julestemning. Verden har aldri sett en liknende tulle med øyne blå og kor-Europa har aldri levert maken til ”Lua av”. – Guttene leverer varene, det er helt klart. Dette blir en publikumsvinner. Og la det være sagt med en gang; det er godt og varmt i Kulturhuset, ingen bør la seg skremme av kulda, sier en optimistisk president Mellum på sin vanlige høyt empatisk utviklede og særlig mellommenneskelige måte. Mer om forestillingen.

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera