Munthre solister

2010
11.23

Solist-rollene er spikret

Det store deler av kor-Europa har ventet på, er nå endelig klart; Munthert Mannskors solister er pekt ut.

De burgunderrøde kulturkjæledeggene med den internasjonalt anerkjente grunntonen har  altså plukket ut sine solister til den gedigne forestilllingen ”Munthert Mannskor”. – Ja, det viktige arbeidet med å finne forestillingens spydspisser er nå over. Nå er det egentlig bare å glede seg. Vi er sikre på at riktige personer er valgt, men enkelt var det ikke, sier visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging og kunstnerisk utvalgs forankring i presidentskapet i det på stadig flere måter veldige koret, Elverum Mannskor, 2.tenor Gunnar Østmoe.

Merkevaresjefen sier at i korkrakkene til koret med de skreddersydde og opp mot vemodig vakre korjakkene formelig bugner over av mulige solister. Koret, som er kjent både for sine kunstneriske og sosiale prestasjoner verden over, kunne fylt opp en langt mer omfattende solistrolleliste. – Et luksusproblem, slår merkevarebyggeren med den mer spesielle barten enn stemmen fast og ønsker alle velkommen til «Munthert Mannskor» og stor moro i Kulturhuset 3. og 4.desember. Mer om forestillingen her.

Skolegutt Per Ove Væråmoen

Skolegutt Odd-Erling Lange

Dukkemor Ola Norstrøm

Spennende Dukkemor
Reisekoordinator direkte underlagt presidentskapet og 2.bass Odd-Erling ”Birkebeineren er for kort og det er egentlig Marcialonga også” Lange og 2.tenor Per Ove Væråmoen er klare i rollene som skolebarn under nummeret Da klokka klang. Videre er 1.bass Ola Norstrøm selveste Dukkemor. – Sistnevnte er en dristig variant, Norstrøm er av våre nyere tilskudd. Likevel er jeg ikke i tvil om at dette ble rett person. Mannen har en kunstnerisk grunnbasis og et stort talent hva scenekunst angår, sier en uvanlig sikker Østmoe. Han legger til at da skolebarna ble plukket ut var det kombinasjonen av spennende grunntoner og sosial trygghet som ble utslagsgivende.

"Pappa" Jens Petter Madsbu i samtale med Arne Johan "Tulla" Hornmoen.

Tullas mamma, Bjørge Furuheim.

En uvanlig familie
En tulle med øyne blå kommer til å bli en av ”Munthert Mannskors” klassikere og helt sikkert et nummer publikum vil huske. Ikke overraskende ble den evigunge og helt uvanlig entusiastiske 1.tenor Arne Johan Hornmoen plukket ut til å være tulla med de blå øynene. Stemmekoordinator og 2.tenor, den alltid strebende og presist leverende Bjørge Furuheim er en like klar mamma. Arrangementskomite-medlem, i enkelte få anledninger stedfortredende merkevarebygger og nærmere presidentskapet enn noen gang, 1.tenor Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu stiller på kulturhus-scena som pappa.  – Her var det egentlig aldri noen tvil. Kroppsbygning, stemmer og glimt i øyet var kriterier som ble lagt til grunn i søket etter gode kandidater. Valget ga seg nesten selv, sier en meget tilfreds 2.tenor og visepresident Gunnar Østmoe.

Den sorte Hedenstad

Lysegrå Hagebakken

Lysegrå Mr. President

Gråpus Mikkelsen

Den hvite Pedersen

Lekne katter
Gråpus med sine fire små er et selvsagt innslag i den på mange måter veldige forestillingen. Pål-Otto Mikkelsen, med sin uvanlig kjælne væremåte og ikke minst sin silkemyke tenor, pekte seg tidlig ut til å ta selve Gråpus-rollen. De fire små, derimot, var vanskeligere. 1.bass Runar Hedenstad ble under tvil valgt ut til den tunge rollen som den sorte, den opprørske, men dog så forliksrelaterte og alltid tvers gjennom positivt innstilte 1.bassog korjakke-, sløyfe og korlueansvarlig Henning B. Pedersen stiller som den hvite, mens selveste presidenten, 1.tenor Einar Mellum og 2.bass og stemmekoordinator Jan Erik Hagebakken stiller som de to lysegrå. – Vanskelig valg, men jeg tror vi landet kattemykt med dette valget, sier en spøkefull merkevarebygger så uvanlig humoristisk treffende.

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera