Medvind

2010
11.19

Det blir adventstid i burgunder

Aktiviteten er høy og det er overordentlig viktig for de burgunderrøde kulturambassadørene å ha flere tanker i hodet samtidig om dagen.

Det høyt dekorerte korets etter hvert så mye omtalte og svært anerkjente korpolitiske triple bunnlinje-tenkning blir virkelig satt på prøve om dagen. Aktivitetene er mange og intense både på det sosiale, kunstneriske og på det omdømmemessige plan i koret med de skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen. Det går igjen mot en adventstid i burgunder.

Munthe-helaften
Som vel de fleste har fått med seg har kulturambassadørene, de offisielle leverandørene av ”Elverumssangen” og kongelige hoffleverandører av ”Gamle Norge”, fått æren av å sette punktum for feiringen av Margrethe Munthes 150-årsdag gjennom forestillingen «Munthert Mannskor». Innspurten er hektisk og ifølge kilder tett på koret, ser det hele svært lovende ut. – Ja, dette vil elverumsinger i alle aldre like. Som vanlig trekker vi med oss flere kulturkrefter og har dannet et kor av byens 7.klassinger. Sammen med vårt tallrike kor, vil publikum få oppleve en uvanlig stor bredde innen korsang. Og jeg kan også røpe at en del av korets medlemmer vil fremstå i til nå helt ukjente roller, sier en åpen og klar, dog noe hemmelighetsfull 2.tenor og visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging, Gunnar Østmoe.

Elverum Mannskor brukes aktivt i markedsføringen av den internasjonale korfestivalen i Estland i 2012. Koret var først i verden til å melde seg på.

Først i verden
Permittert sjefsdirigent og kunstneriske leder samt muligens professor i Elverum Mannskor nå spesialrådgiver i internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet samt muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland stråler også om dagen. Han kan registrere at det utenrikskorpolitiske initiativet bærer frukter for koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen. – Vi har satt fokus på den internasjonale dimensjonen også i vår strategiske tenkning og i virksomhetsplansammenheng. For å lykkes må også det utenrikskorpolitiske engasjementet være godt forankret på tvers i organisasjonen, sier Kjelland før han kommer til poenget; Elverum Mannskor er spesialinvitert til Nordic- Baltic Male Choir Festival i Estland. Det svært prestisjetunge gigantarrangementet går av stabelen i juni 2012 i byen Tartu og de burgunderrøde kulturkjæledeggene er det første koret i verden som er påmeldt.

Koordinator-glede
Også på det sosiale og organisasjonsmessige plan er tempoet høyt i det på stadig flere måter veldige koret. Den voldsomme debatten rundt stemmekoordinator-tittelen ser ut til å ha roet seg ned. Koordinatorene har funnet sin rolle og arbeidet virker både intensivt og presist til det beste for alle korets mange medlemmer. Den bestandig like ivrige og karrierebyggende 2.tenor Bjørge Furuheim, for eksempel, har utmerket seg med et særlig solid koordinatorarbeid. – Vi visste vel at dette med stemmekoordinator-tittel og litt uklare stillingsinstrukser ville føre til noe uro. Men vi er kommet styrket ut av konflikten. Kreativitet og eget initiativ er dyrket, stemmekoordinatorene har selv funnet meningsfylt innhold i stillingene. Slik bygges lag, sier presidenten med den kameratslige og uvanlig velutviklede empatiske væremåten, 1.tenor Einar Mellum.

Det blir julebord i år også.

Julebord-rusk
Presidenten med den glassklare tenorstemmen og den klart formulerte talemåten sier videre at det organisatoriske rusket som hersket rundt korets julebord også er ryddet av vegen. Som vanlig tok nemlig 1.tenor og nyutnevnt arrangementskomite-medlem Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu sats og distribuerte en rikt illustrert julebordsinvitasjon til sine tallrike korbrødre. I sort/hvitt og med feil dato. – Slik skjer, det er bedre å være overivrig enn ikke ivrig i en slik jobb. Det tok ikke mer enn en uke før den word-klippart-pregede invitasjonen forelå med riktig dato og i fire farger. Oppmøteprosenten viser at budskapet om julebord har nådd fram også denne gangen, smiler en overbærende president for det toneangivende førstevalg, Elverum Mannskor.

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera