Mot ny suksess

2010
11.04

Både Munthert og mindre muntert

Det er to ting det fokuseres på i det høyt dekorerte og på mange måter veldige Elverum Mannskor om dagen; Margrethe Munthe og tittelbruk.

3. og 4.desember braker det løs i Elverum Kulturhus med den storslåtte og uvanlig påkostede forestillingen ”Munthert Mannskor”. Barnekor, musikere, mannskorfruer og selvsagt koret med de skreddersydde og opp mot vemodig vakre jakkene, de åpenbare kulturprisvinnerne og de offisielle leverandørene av Elverumssangen, Elverum Mannskor vil gi publikum en helaftens feiring av byens kjente forfatterinne Margrethe Munthe. Meldinger fra kilder som står koret nær bekrefter at det for tiden øves knallhardt på barnesanger i mannskordrakt. Et særdeles spennende kunstnerisk konsept er på gang.

Kan bli trangt om plassene
– Vi tar med denne storsatsingen det årsmøtevedtatte innovasjonsinitiativet på alvor.  Det er viktig for oss å framstå som et kor med tradisjoner, men som samtidig ikke frykter nye utfordringer i kampen for å videreutvikle korbevegelsen generelt og Elverum Mannskor spesielt, sier en uvanlig veltalende og sympatisk president Einar Mellum. Presidenten med den spesielt velutviklede empatiske og kameratslige væremåten og den renstrøkne 1.tenor-stemmen fortsetter med å si han regner med at publikum vil kjenne sin besøkelsestid og får med seg den spennende forestillingen. Han legger til at billettsalget er i full gang og at ting tyder på at det blir trangt om plassene. Mer om Munthe-forestillingen her

Visepresident Østmoe i hardt vær om dagen.

Problematisk utnevnelse
Som Burgunder-Nytt tidligere har omtalt har presidentskapet pusset støvet av den gamle stemmeforvalter-funksjonen. Nye ”stemmekoordinatorer” er utpekt. Disse skal fungere som stemmegruppenes organisatoriske tillitsmenn og sørge for at de taktfaste og samstemte guttene med den internasjonalt anerkjente grunntonen får diverse beskjeder av praktisk art. Klokkeslett, øvingssted, julebord og liknende ting. ”Utnevnelsen av personer og innføringen av ordningen har ikke vært uproblematisk”, heter det i et dekret fra selveste presidentskapet.
– Denne saken er av ren indremedisinsk art og egner seg ikke i den offentlige debatten. Det eneste jeg vil si er at dette vil gå seg til og at vi snakker om voksne og ansvarlige mennesker, sier visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring og 2.tenor med mer spesiell bart enn stemme, Gunnar Østmoe.

En frustrert 2.tenor og stemmekoordinator Bjørge Furuheim

Frustrert Furuheim
Nyutnevnt stemmekoordinator for 2.tenorene, altså visepresidentens egen stemmegruppe, derimot, Bjørge Furuheim, er ikke uvillig til å uttale seg. Han er frustrert over at presidentskapet ikke har sørget for god nok informasjon i forkant av utnevnelsene.
– Vi har fått en ordning nærmest tredd ned over korluene. Verken ordningen eller tittelen er forankret i organisasjonen. Det ser ut til at den jobben er overlatt oss stemmekoordinatene, sier den frittalende 2.tenoren.  Han forteller at noen fortsatt tiltaler han som ”stemmeforstander” eller enda verre bare ”forstander”.  Furuheim sier at han forsøker å gjøre en seriøs organisatorisk jobb og ser på oppgaven som et steg på veien mot presidentskapet.
– Da er det veldig trist nærmest å bli ledd av. Det er blitt en flåsete tone rundt dette viktige vervet og jeg mener presidentskapet må ta det på alvor. Ingen mener vel det er greit å bli kalt for stemmesjef, stemmetulling, forvaltergjøk og den slags når det faktisk er snakk om en presidentskapsutnevnt stemmekoordinator-tittel, sier en frustrert men dog pliktoppfyllende og forventningsfull Bjørge Furuheim. Mer om utnevnelsene her

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera