Elgjakta

2010
09.27

Burgunderrød jaktlykke

Per Kjelland (t.v), Bjørn Strand og Ove Mellem har suksess på flere steder enn i korkrakkene. Også elgen må gi tapt når de samtsemte guttene finsikter.

Det er ikke bare på det kunstneriske plan at Elverum Mannskor er toneangivende. Skogens konge lever også farlig når treffsikre korgutter er rustet til elgjakt.

For tiden permittert sjefsdirigent og kunstnerisk leder samt muligens professor i Elverum Mannskor, nå 2.tenor, Margrethe Munthe-arrangør og muligens professor i Elverum Mannskor, Per Kjelland, 1.bass Bjørn Strand og 1.tenor Ove Mellum er for tiden på elgjakt i Strandbygdas dypere skoger. Og de tvers gjennom samstemte og korgfaglig langt utviklede guttene i det høyt dekorerte og på stadig flere og flere måter veldige koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen, har selvsagt jaktlykke. Elgjakta var ikke mange timer gammel før det første dyret falt og glassklare og taktfaste jubeltoner gjallet nord i Elverum-skogene. – Klart det er uvant å gjøre suksess kledd i grønt og utstyrt med børse og skarpe skudd, vi er jo vant til å levere i våre burgunderrøde korjakker og elegante kormapper. Men korsang og elgjakt har faktisk likhetstrekk. For å lykkes er presisjon avgjørende i begge sammenhengene. Samhandling er også viktig for å lykkes både på korscener rundt i verden og i elgterrenget, sier en sjeldent oppstemt 1.bass Bjørn Strand i en kort og meget hektisk kommentar.
Nylig ankommet fra studietur til spanske Barcelona kommenterer presidenten og 1.tenoren med den uvanlig godt empatisk utviklede væremåten og den renstrøkne stemmen, Einar Mellum, elgfallet på denne måten: – Det er viktig å kunne fokusere på annet enn korsang. Jeg mener elgjakt også utvikler medlemmene som korister. Særlig dette med å være nøye med detaljene i forberedelsene og å ha fokus og presisjon i leveringsfasen. Presidentskapet ser bare positive effekter av at våre medlemmer bedriver jakt, sier en godt opplagt president Mellum.

Your Reply

*


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera