Madsbu-saka

Påstander om blandakor-virksomhet

Følg den hvite pilen og finn en ung og utagerende utgave av den ellers så godt fungerende 1.tenor Jens Petter "alltid tidlig og godt over skia" Madsbu. Ondsindige elementer i kormiljøet vil ha det til at dette er et blandet kor. Elverum Mannskor vil granske bildene for å dokumentere at det "bare" er snakk om et gruppebilde med mennesker med forskjellig kjønn.

Et rystet kor-Norge kan ikke annet enn sitte som maktesløse tilskuere og registrere at stadig nye kapitler av Madsbu-saka rulles opp.

Nye, til dels skandaløse, bilder publiseres nemlig på nettet. – Skal dette aldri ta slutt, sier president Einar Mellum stille. Han legger trykket på aldri, venter et øyeblikk, ser ned og lar ordet sveve gjennom vinduet og ut i den vakre og klare høstluften.

Bekymret
Den ellers så presise og glassklare presidenten for det på stadig flere og flere måter veldige mannskoret i de skreddersydde og opp mot vemodig vakre korjakkene, Elverum Mannskor, er preget av siste dagers avsløringer. Den sedvanlige mellommenneskelige væremåten og det karismatiske kroppsspråket er borte. Alt skyldes bildene av en utagerende og til dels uvøren 1.tenor Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu som florerer på nettstedet Facebook om dagen.
– Ikke før vi har rykket ut med forklaringer og unnskyldninger, så publiseres nye bilder. Det er som en trojansk hest. Vi frykter for korets omdømme, men mest av alt er dette trist for hovedpersonen selv. Min empatisk veldig godt utviklede og bestandig så tvers gjennom positive og taktfaste 1.tenor-kollega, Madsbu, sier presidenten for det høyt dekorerte koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen.

Ingen stor katastrofe
– Ja, da. Det har vært en del brannslukking den siste tiden. Men det må vi regne med. Elverum Mannskor er et kor i voldsom vekst, stadig nye medlemmer kommer til. Det er ikke til å unngå at det i enkelte av korets medlemmers fortid kan finnes spor av adferd som ikke er forenelige med korets grunnverdier og mål, sier en meget klar visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging for de åpenbare kulturprisvinnerne og de offisielle og eneste virkelige leverandørene av Elverumssangen, Gunnar Østmoe. 2.tenoren, som enkelte mener har mer spesiell bart enn stemme, sier videre at de siste bildene ikke representerer noen skandale, men at de selvsagt ligger langt fra hva kulturambassadørene i Elverum Mannskor står for. – Det verste med det sist publiserte bildet er at det kan se ut som om den unge utgaven av Madsbu faktisk deltar i et blandet kor. Selvsagt kan det være snakk om et gruppebilde, men det likner veldig på det vi i dag forbinder med kor hvor begge kjønn er representert. Bildet skal selvsagt granskes, sier merkevare- og markedsføringssjefen for de burgunderrøde kulturkjæledeggene i Elverum Mannskor før han avslutter med at det ikke er noen grunn til å grave seg ned i tungsinn over Madsbu-saka.  – All PR er god PR, særlig i ettertid, sier visepresidenten raust og oppmuntrende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.