Kraftig medvind

Populariteten når nye høyder

Forvirring og tilfeldigheter preget årets Festspill-åpning. Nå er det enighet om å legge fadesen bak seg. Det stadig voksende og på flere måter veldige Elverum Mannskor ser framover.

Festspill-ledelsen har lagt seg flate og oppdragene står i kø for de bestandig like velkledde, samstemte og høyt dekorerte guttene i Elverum Mannskor.

Det formelig koker rundt det på stadig flere måter veldige mannskoret om dagen. Presidentskapet melder om en sjelden høy aktivitet. Den bestandig like empatisk velutviklede presidenten med den særlig glassklare og velfungerende tenorstemmen, Einar Mellum, sier at det korpolitiske og korstrategiske trykket som den siste tiden er satt inn, gir stadige resultater.

Viktigst for Festspillene
Etter hektisk brevveksling og møtevirksomhet er det nå klart at Elverum Mannskor vil være toneangivende i forbindelse med fremtidige Festspill-åpninger. Og det skulle bare mangle. Det har jo nærmest vært et folkekrav at den kjære Elverumssangen skal synges med verdighet og stil av et godt sammensatt kor og ikke basert på tilfeldigheter og omtrentlighet slik tilfellet var under årets åpning.
– At Festspill-ledelsen, med sin styreleder Per-Gunnar Sveen, har kommet til fornuft og engasjert oss til neste års åpning, er dog viktigere for Festspillene i Elverum enn for oss, sier en klart og presist formulert 1.tenor og president for de åpenbare kulturprisvinnerne i de velsittende og skreddersydde korjakkene med den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Flere planer
Visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring, 2.tenor Gunnar Østmoe, sier på sin side at det hersker en indremedisinsk tilfredshet blant kulturambassadørene i det samstemte koret etter at det er ryddet opp i Festspill-fadesen. Ny sesong er innledet og nye planer forankres i det stadig voksende koret med den internasjonalt anerkjente grunnklangen.
– Vi har flere mindre oppdrag og større planer som vi vil komme tilbake til. Jeg vil bare si så mye som at den første helga i desember bør elverumsinger rett og slett holde av. Det er ingen hemmelighet at det er Elverum Mannskor som har fått oppdraget med å sette et verdig punktum for Margrethe Munthe-jubileet. Men jeg har ikke lyst til å røpe for mange detaljer nå. Naturligvis blir det et gjennomarbeidet og spennende konsept der vi i kjent stil vil trekker veksler på flere kunstneriske miljøer i byen, sier en uvanlig hemmelighetsfull 2.tenor og snurrer utålmodig i barten. Barten som blant mange blir regnet som mer spesiell enn stemmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.