Endelig

Klart for Elverumssangen

Koret som kler Elverum Mannskor så godt; Det estlandske vitenskapsakademis mannskor (ETAM).

Takket være Elverum Mannskor er nå alt duket for en verdig avslutning av årets Festspill i Elverum.

For det første har guttene i de skreddersydde, uvanlig velsittende og vemodig vakre korjakkenes nitidige internasjonale initiativ høstet gode kunstneriske frukter. Elverum Mannskors vennskapskor, det internasjonalt anerkjente og høyt dekorerte Det Estlandske Vitenskapsakademis Mannskor (ETAM), gjester nemlig Elverum kirke lørdag ettermiddag.

Samarbeidskor
Koret, som regnes blant de fem beste i kornasjonen Estland, kommer til Elverum som et resultat av Elverum Mannskor spektakulære turne til Tallin høsten 2008. Her holdt det toneangivende førstevalg og de åpenbare kulturprisvinnerne med den empatiske og internasjonalt anerkjente grunntonen, Elverum Mannskor, konsert sammen med de vitenskapsakademiske gladguttene i det særlig korrekte og til dels høytidelige antrekket. Det var for øvrig også på denne turen at den etter hvert så kritikerroste og meget påkostede CD-innspillingen ”Absolute Burgunder vol1” offisielt ble sluppet.

Elverumssangen
– Videre er det jo endelig klart for avsynging av Elverumssangen. Det skjer som punktum for avslutningskonserten i Elverumshallen. Det er sagt og skrevet nok om årets helt hjelpeløse opplegg rundt Festspill-ledelsen og Elverumssangen. Men vi svikter ikke. Her er det snakk om å vise i praksis at det er mulig å vende det andre kinnet til, som det heter, sier en Elverumssang-klar president for de offisielle leverandørene av Elverumssangen og de kongelige hoffleverandører av Gamle Norge i Elverum Mannskor, den alltid så veltalende og konsise 1.tenoren med den overmåtelig kameratslige og tvers gjennom konsensusbaserte væremåten, Einar Mellum. Les mer om Festspill-fadesen HER

Bankett
Permittert sjefsdirigent og kunstnerisk leder samt muligens professor i Elverum Mannskor, nå spesialrådgiver i internasjonale spørsmål direkte underlagt presidentskapet samt muligens professor i Elverum Mannskor, 2.tenoren med det uvanlig godt utviklede kunstneriske og korpolitiske genet, Per Kjelland, sier i en kommentar at han er stolt og glad over at det høyt dekorerte koret fra Tallin er klare for Elverum og Festspillene. – Elverum Mannskor har satset på det internasjonale arbeidet. På å utvikle samhandlingsplattformer med et innovativt bakteppe og å skape korpolitiske miljøer for fremme av kortradisjoner generelt og mannskorsangen spesielt, sier en uvanlig opplagt Per Kjelland.
– Artig for Elverum som by, Festspill-publikummet og for oss som kor. Vi begynner med kirkekonsert, fortsetter med Festspill-avslutning og avslutter med bankett, sier stedfortredende merkevarebygger og glassklar 1.tenor Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu, i en noe kort og veldig prøvende kommentar. Han uttaler seg på vegne av korets offisielle merkevarebygger, visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring, Gunnar Østmoe. 2.tenoren med den mer spesielle barten enn stemmen, var i går fullt opptatt med å ta hånd om pressen i forbindelse med de forestående begivenhetene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.