Mer NRK

Paus hyldet Burgunderjakkene

Ole Paus lager radio for statskanalen NRK. Selvsagt er Elverum Mannskor inne i varmen hos den folkekjære artisten. (Faksimile fra nrk.no)

– Elverum Mannskor og Rein Alexander framfører Elverumssangen akkurat slik den skal låte. En perfekt bysang, sa Ole Paus.

De langt fra overraskende, men likevel særdeles velvalgte og nøye gjennomtenkte ordene falt da den meget anerkjente og nesten hysterisk populære visekunstneren presenterte den vakre versjonen av bysangen hentet fra den  påkostede og anerkjente CD-produksjonen «Absolute Burgunder vol.1» i programmet «Pausposten» på NRK søndag ettermiddag. Til tross for sitt noe blandede forhold til Elverum, sa Ole Paus rett ut at Elverumssangen passer som hånd i hanske på Elverum by og advarte sterkt mot å endre noe som helst. Tusner på tusner av statskanal-lyttere fikk en god søndagsopplevelse da den for mange etterhvert velkjente lyden av de sjeldent empatiske burgunderrøde kulturambassadørene med den uvanlige vakre og solide grunntonen strømmet ut av høytalerne.

Presidenten stråler
En sommerglad president
for de høyt dekorerte og åpenbare kulturprisvinnerne i Elverum Mannskor sier i en kort kommentar at slike små drypp er god merkevarebygging og perfekt markedsføring. Helt i tråd med korets strategi og øvrige planverk. – Vi bygger stein for stein. Og det er helt åpenbart at sendetid i statskanalen NRK er viktig for koret, sier den bestandig korrekte, presise men samtidig særlig kameratslige og rause president og 1.tenor Einar Mellum. Han legger til at det ikke er ubetydlig hvem som gir de burgunderrøde kunstnerisk anerkjennelse; Ole Paus er jo også høyt dekorert, slik sett er vi i samme båt og tenker nok i mange sammenhenger likt, avslutter Mellum så korrekt.

Lytt til NRKs Pausposten HER

Tallin-guttene kommer
Visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging av det på stadig flere og flere måter veldige koret, 2.tenoren med mer spesiell bart enn stemme, Gunnar Østmoe, ønsker ikke å kommentere Paus-saken ytterligere. Han mener presidentens ord er helt dekkende. Men 2.tenoren ønsker å slå et slag for de meget velkledde og korrekte vitenskapsakademiske korguttene fra Tallin som gjester Elverum Mannskor under Festspillene. – ETAM-koret består av Estlands ypperste korsangere og blir regnet som et elitekor. Slik sett passet det veldig bra at Elverum Mannskor fikk gleden av et kunstnerisk samarbeid med dem i forbindelse med vårt Tallin-opphold i 2008, sier den klartalte visepresidenten.  Han forteller videre at guttene vil levere korsang helt i europeisk toppklasse i Elverum kirke lørdag 14.august og at Elverum Mannskor skal holde en mottakelse i etterkant. – Det er å håpe at elverumspublikummet kjenner sin besøkelsestid og møter opp i kirka. Dette blir stor korsang, avslutter 2.tenor og visepresident Gunnar Østmoe.

Besøk også Medierommet for originalfilen av Elverumssangen


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.