Verdens beste

Avisoppslag skapte forvirring

Faksimile fra Østlendingen som har skapt en del forvirring.

– At vi blir kalt verdens beste visste vi, men at vi skal hete Orphei Drängar er rent sludder, sier visepresident Østmoe i en kommentar til de siste dagers medieskapte forvirring.

Mange, opp mot svært mange, har reagert på det korfaglige kaoset som er blitt servert i lokalpressen den siste tida i forbindelse med forhåndsomtalen av Trysil Mandskors 150-årsjubileum neste år. Det har stått å lese at ”verdens beste kor” er bedt til Trysil og storslått jubileumsfeiring. Så langt alt vel; det er en helt naturlig handling å be mannskoret fra nabokommunen til en slik markering. De åpenbare kulturprisvinnerne og det toneangivende førstevalget i de velsittende og skreddersydde korjakkene i Elverum Mannskor, blir jo av stadig flere bare kalt ”verdens beste”. Det som forvirrer mange er at journalistene rett og slett må ha blandet navnet på koret med en av sangene på Elverum Mannskors repertoir.

Feil navn
– En helt merkelig sak, dette her. Representanter fra mannskoret i Trysil blir intervjuet og snakker varmt om neste års såkalte korfestival. Og om sine mannskorforbilder, verdens beste kor, som de ofte hører CD-opptak av i forkant av øvelsene. ”Orphei Drängar” blir så plutselig koret kalt. Alle som vet litt om mannskorsang generelt og Burgunderjakkene spesielt, vet jo at Orphei Drängar er en kjent svensk vise som vi har hatt stor suksess med og slettes ikke navnet på koret vårt, sier en hoderystende 2.tenor og visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring i det på stadig flere måter veldige Elverum Mannskor, Gunnar Østmoe.

Mer Madsbu
Ellers kan visepresidenten fortelle om svært blandede reaksjoner etter at 1.tenoren med den bestandig like kameratslige og rause væremåten, Jens Petter ”alltid tidlig og godt over skia” Madsbu nylig fikk en kraftig irettesettelse fra selveste presidentskapet. – Ja, mottakelsen har vært blandet. Enkelte mener vi var unødvendig skarpe og lite humane i vår behandling av en lojal støttespiller. Man mener Madsbu gjorde en heroisk innsats da han, helt utrenet, ble kastet inn i mediesirkuset for å fronte korets trafikktall og derfor heller burde fått ros. Dette er en klassisk sammenblanding. En ting er hvordan vi gjør jobben vår, en annen ting er hvilke titler vi slenger rundt oss med. Her må nok presisjonsnivået ligge langt høyere enn hva Madsbu presterte med sin lefling av den meget permanent lydende tittelen ”assisterende merkevarebygger”, sier en uvanlig bestemt visepresident.
Også president og 1.tenor med den uvanlig glassklare stemmen og den ellers på alle måter umåtelig empatiske Einar Mellum kom på banen i Madsbu-saken i går ettermiddag og uttalte følgende gjennom sekretær og 1.bass Håkon Morten: Presidentskapet i Elverum Mannskor anser den såkalte Madsbu-saken for avsluttet. Saken vil ikke på noen som helst måte få fnugg av konsekvenser for noen av de mange involverte. Madsbu har for øvrig presidentskapets fulle tillit i framtidige oppgaver som ”stedfortredende merkevarebygger”, heter det i uttalelsen. Mer om Madsbu-saken her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ERROR: si-captcha.php plugin: securimage.php not found.