Månedlige arkiver: oktober 2018

Sjarmerte broderfolket

Internasjonalt banebrytende

Elverum mannskors nærmere 50 mann store delgasjon samlet i ambassadørens hage etter å ha blitt briefet om forholdet mellom de to nabolandene.

En viktig start på et banebrytende internasjonalt korarbeid på det høyeste diplomatiske nivå, en gedigen sjarmoffensiv mot den svenske befolkningen og en god porsjon indremedisinsk styrke var utbyttet av det på mange måter veldige Elverum Mannskors tur til Sverige.

Burgunder-Nytt har vært i kontakt med flere av medlemmene i koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den korpolitisk helt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, men det har vært vanskelig å få ut noe annet enn det som kommer fra det høyt dekorerte korets offisielle informasjonskanaler.

– Jeg ber om forståelse for at vi, til tross for at vi er et åpent og inkluderende kor, ønsker å ligge lavt med enkelte av våre aktiviteter når vi er utenfor landets grenser. Det kan ha med sikkerhet å gjøre, både for hvert enkelt medlem, for koret som gruppe og for omgivelsene våre.  Ja. Vi besøkte den norske ambassaden i Stockholm og ble veldig godt mottatt av blant andre forsvarsattacheen. Av helt åpenbare mannskorutenrikspolitiske hensyn må det nesten bli med det, sier 2. bass Odd-Erling «Birkebeineren er for kort og det er egentlig Marcialonga også” Lange, sentralt plassert i den presidentskapsutnevnte reisekomiteen.

Det han derimot er veldig lysten til å fortelle om er impulskonsertene det 46 mann store koret holdt i Gamla stan lørdag formiddag. Lange sier at koret de siste åra er blitt godt vant med store tilskuerskarer, men at dette nok likevel blir noe for historiebøkene.

– Det er vanskelig å beskrive med få ord. Men vi skapte noe i grenselandet mellom kaos og feberstemning. Hundrevis, kanskje tusenvis, fikk oppleve den helt grenseløse mannskorsangen. Dette er viktig i forhold til merkevarebygging og markedsføring både av nasjonen Norge, korsang generelt og selvsagt av Elverum Mannskor, sier en veltalende og svært godt opplagt 2. bass lange til Burgunder-Nytt sent søndag kveld.

Burgunder-Nytt konfronterer 2. bassen med rykter om reisekomiteen dirigerte det nesten 50 mann store reisefølget til feil togstasjon i den svenske hovedstaden da de skulle returnere til gamlelandet og at det håndplukkede svenske koret som skulle være vertskap lørdag kveld, i beste fall kunne kalles en liten samling av menn.

– Dette har jeg ikke lyst til verken å avkrefte eller bekrefte. Til det er opplysningene som serves for upresise og altfor lite relevante for offentligheten, slår 2. bass Lange fast. Den solide 2. bassen med det gode hjertet uttaler dette på en slik måte at Burgunder-Nytts utsendte medarbeider ikke får lyst til verken å spørre mer om sakene eller grave i dem.

På utenrikskorpolitisk oppdrag i Sverige

Briefes av ambassaden

LEDER: 2. bass Lange leder de burgunderrødes frammarsj østover med Stockholm som mål.

Våre naboer i øst, Sverige, er midt oppe i en konstitusjonell krise. Derfor er Stockholm et naturlig reisemål for det veldige mannskoret med de skreddersydde korjakkene og den presise visjonen.

Fredag morgen setter 47 svært godt opplagte mannskorsangere kursen mot den svenske hovedstaden. Oppholdet har en tredelt målsetning; Burgunderjakkenes internasjonale initiativ må befestes og dyrkes, den pågående strategiprosessen skal aktualiseres og det unike kameratskapet skal pleies og videreutvikles.

– Ja. Det ligger som vanlig en trippel bunnlinjetenkning bak programmet. Men det er ikke til å stikke under en stol at denne gangen er destinasjonen valgt med bakgrunn i de store politiske flokene vårt naboland sliter med om dagen. Vi er invitert til den norske ambassaden akkurat for å få et nærmere innblikk i problemene. Selvsagt med utgangspunkt i det rent korpolitiske, sier 2. bass Odd-Erling ”Birkebeineren er for kort og det er egentlig Marcialonga også” Lange sentralt plassert i den presidentskapsutnevnte reisekomiteen.

Lange er varsom med å komme med konkrete løsningsforslag etter kaosvalget våre naboer i øst nylig har vært vitne til. Han mener det ikke er kompatibelt med hans fremskutte rolle som 2. bass i et kor som bærer velsittende og helt opplagt skreddersydde korjakker i en så vemodig vakker burgunderrød farge.

– Vi er engasjert på bakgrunn av urolighetene og ønsker å være forberedt på eventuelle korpolitiske konsekvenser. Dette som et ledd i vårt generelle utenrikskorpolitiske engasjement. Til gjengjeld skal vi framføre solid norsk mannskorsang i den norske ambassaden fredag ettermiddag, sier Lange.

Det presidentskapsutnevnte komitemedlemmet er ellers forsiktig med å røpe detaljer i programmet, men sier det blir samkvem med et av Stockholms mest anerkjente mannskor, busksang i Gamla stan og ellers et program for både hygge og nytte.