Månedlige arkiver: august 2018

Et æresmedlem er borte

l

l

l

l

l

l

l

l

Minneord

Per Hulbækdal (1927 – 2018)

En bauta i Elverum Mannskor er gått bort. Vår trofaste sanger og
Elverum Mannskors mangeårige og tidligere dirigent, Per Hulbækdal,
har forlatt oss. Han sovnet stille inn i sitt hjem fredag 10.august, vel 91 år gammel.

Han viet store deler av sitt liv til korbevegelsen og korsang. Han var både dirigent
og sanger. I perioden fra 1966 til 1986 var han dirigent og koret
hadde en god og stabil 20-års periode med en topp midt på 70-tallet med
rundt 50 medlemmer. På 90-tallet, da koret var inne i en vanskelig periode,
var Per en av de viktigste driverne som bragte koret videre til tross for
svært laber oppslutning og rekruttering. I forhold til «den nye generasjonen»,
som kom til utover 2000-tallet, viste han stor åpenhet
og raushet og var en god mentor.

Han var alltid positiv og imøtekommende til nye ting,
selv om det var mannskorklassikerne som stod hans hjerte nærmest.
For sin innsats i korbevegelsen var han hedret som æresmedlem
i Elverum Mannskor og Norges Korforbund Østerdalen.

Per Hulbækdal hadde et behagelig vesen og alltid godt humør
og de gode replikkene hans satt løs. I tillegg til hans kunstneriske
kvaliteter både som dirigent og sanger, var han en svært samlende
person for koret, også som menneske. Både han og hans kone Astrid var
svært varme mennesker som spredte både latter, liv og glede rundt seg.
De brydde seg begge om andre og gav av seg selv i alle sammenhenger,
tuftet på solide og tidløse verdier hentet fra Nord-Østerdal.

Per Hulbækdal var aktivt med som sanger helt til det siste,
sangerstevnet i Elverum 8.-10. juni i år. Under korets 120-årsjubileum,
11. november 2017, dirigerte han koret med den største selvfølgelighet.
Han har vært en bauta i Elverum Mannskor og har satt spor etter seg
og vil bli husket for alt han har gjort både som dirigent og sanger.

For Elverum Mannskor

Jan Eirik Krey
President

Burgunderjakkene på hjemmebane

Skal kaste glans over VM-finalen

Slagkraftige Robert Paulsbyen fyller Terningen Arena når det skal kjempes om VM-tittel. Burgunderjakkene vil støtte hjemmefavoritten med solid mannskorsang.

Elverum Mannskor, det toneangivende og ikke minst grensesprengende koret med de skreddersydde korjakkene, er naturlige bidragsytere når Elverums egen Robert Paulsbyen skal gå VM kamp på hjemmebane.

Det er duket for Fight Night og et fullsatt Terningen Arena 8. september. Kickbokseren Robert Paulsbyen skal ut i 12 runders VM-kamp mot kroatiske Bojan Mišković. Arrangørene melder om full pakke i Terningen Arena med ring midt på gulvet, lyd- og lysshow, servering av mat og drikke og en minnerik ramme rundt kampen.

– Terningen Arena er på mange måter også Elverum Mannskors hjemmebane. Etter en rekke opptredener i byens storstue, er vi blitt ordentlig husvarme og trives godt i de flotte omgivelsene. Og som bærere mannlig styrke, gjennom vårt internasjonalt anerkjente klangrom, hører vi hjemme når verdensbegivenheter skal skje i byen vår, sier burgunderjakkenes markeds- og merkevareansvarlige, 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard i en knapp, men uvanlig presis uttalelse til Burgundernytt.

Merkevaresjefen for de høyt dekorerte og helt uvanlig anerkjente medlemmene av koret med den internasjonalt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, sier at det ennå ikke er helt spikret hva koret skal levere kunstnerisk, men at det selvsagt er snakk om å toppe kvelden med solid avlevering av klassisk mannskorsang.

– Etter at avtalen med arrangørene var ferdigforhandlet, har vårt kunstneriske utvalg satt i gang arbeidet med å sette sammen et passende utvalg av korsang som passer for et slikt arrangement. Som vanlig har jeg full tillit til at dette arbeidet gjøres på best mulig måte, avslutter 1. tenoren selv er utrustet med en uvanlig stødige tenorstemme.

Festspillene 2018

Dobbelt takk til burgunderjakkene

Tom Steinar Lund åpnet Festspillene bak det mange kaller Nord-Europas heftigste bakteppe. (Foto: Østlendingen).

Festspillene i Elverum er i gang og som vanlig ble den store åpningen sterkt preget av byens opp mot eventyrlige mannskor. Ordføreren takket i sin åpningstale alle som gjør en innsats for Festspillene, aller mest takket han det høyt dekorerte og prisbelønte Elverum Mannskor.

I en årrekke har koret med den internasjonalt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen og det gjennomsubstansielle strategiske planverket, vært en kunstnerisk sikkerhet under den høytidelige åpningskonserten. Som bidragsytere før konserten med variert og presis sang til publikum på veg inn og selvsagt som stødige leverandører av Elverumssangen, selve rosinen i åpningskonsertpølsa for svært mange.

Styreleder, daglig leder, kunstnerisk ledelse, Festspillenes venner og sponsorer ble som vanlig takket av byens ordfører Erik Hanstad da han holdt sin tale til Festspill-publikummet. Og så kom høydepunktet for mange; han takket Elverum Mannskor to ganger. Først for at han hadde glemt det i fjor og så selvsagt for årets innsats. Ja, glemte det. Under åpningen i 2017 var det mange som så seg rundt med spørrende blikk da Hanstad avsluttet sin tale uten å ha takket byens kulturkjæledegger, Elverum Mannskor. Det ble spekulert i om ordføreren hadde begynt å bli glemsk, eller om det skulle takkes på en annen måte senere i programmet. Med en form for pris eller annen belønning. Så skjedde ikke og Festspillpublikummet gikk forvirret hjem. I år ble det altså tatt tak i med en høytidelig dobbelt takk.

– Ja. Vi reagerte i fjor, men regner dette som en ren glipp fra ordførerens side og er takknemlig for at fadesen ble rettet opp i år, sier 1, tenor og ansvarlig for merkevare og markedsføring i det svært betydelige Elverum Mannskor, Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard, i en knapp kommentar til Burguhder-Nytt.