Archive for mars, 2018

Elverum Mannskor i søkelyset


2018
03.11

Bass i buss og jazz i burgunder

Nærmere 50 burgunderrøde mannskorsangere stilte til den minnerike konserten på selveste kvinnedagen.

Mannskor og gladjazz på kvinnedagen midt i Grundsetmart`n og tung presse rundt 1. bass Spjeldnæs sitt liv i buss og som bass. Det koker rundt det veldige Elverum Mannskor.

Christianfjeld Jazzorchester og de burgunderrøde og høyt dekorerte kulturambassadørene i Elverum Mannskor serverte litt av en konsert på kvinnedagen 8. mars. Konserten viste for de mange frammøtte at det befinner seg svært mye spennende og vakkert i rommet mellom mannskorsvisker, gladjazz og Vidar Sandbeck-viser. Blandingen ble elegant sydd sammen av kveldens to eminente konferansierer; trompetist Svein Carlsson og 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard.

Rapportene forteller om særlig tre minnerike episoder: urframførelsen av mannskorversjonen av Vidar Sandbecks «Et bittelite miniskjørt», det klassiske ekstranummeret «Bourbon Street» og ikke minst overrasket Elverum Mannskor både seg selv, publikum og dirigent med plutselig å slå over i en form for kanon med tredje og fjerde vers av selveste «Olav Trygvasson». Video-snutt fra konserten

Som vanlig gjør medlemmene av koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen seg også bemerket utenfor den mer faglig fokuserte korpressen. Sist ute er den bestandig stødige, sindige og svært substansielle 1. bass Spjeldnæs. I et rikt illustrert oppslag i regionavisa Østlendingen, snakker den burgunderkledte mannskorsangeren ut om både sine kunstneriske og yrkesmessige karrierevalg.

Link til artikkelen

Kvinnedagen og Grundset-mart`n


2018
03.06

Lover både gåsehud og ekstase

Mannskordirigent Nille Stramrud og gladjazz-sjef Svein Carlsson i intense forberedelser før det braker løs torsdag.

– Det er uvant, det er tøffe tak, men gutta liker det, sier en strålende opplagt markeds- og merkevaresjef i det høyt dekorerte Elverum Mannskor, 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard. Torsdag er det klart for årets mart`nsopplevelse.

Torsdag kveld møtes det smått legendariske gladjazz-bandet Christianfjeld Jazzorchester og Elverum Mannskor igjen til herlig musikalsk samklang. Det er fjerde gangen disse to kulturinstitusjonene går sammen for å lage stor kunst til glede for regionens mange musikkinteresserte.

– Det er like gøy hver eneste gang. Det er skuldrene ned og høy gåsehudfaktor som gjelder og det merker publikum. Ulike musikalske sjangere møtes i unik samklang og stor glede. Som vanlig er det i aulaen i kommunehuset Folkvang det skjer. Startskuddet går klokka 19.00, sier merkevaresjefen med sin solide stemme og stødige vesen.

Mandag var siste øvelse før den store konsertopplevelsen, kilder tett på Burgunderjakke-miljøet melder om til tider helt eksepsjonelle øyeblikk i rommet mellom ellevill jazz og tradisjonsrik mannskorsang.

Ta en kikk bak kulissene her

– Vi pleier aldri å gå ut i offentligheten med hva vi skal servere, men denne gangen gjør jeg et unntak. Mannskoret vil for aller første gang servere en av de spesialarrangerte Vidar Sandbeck-visene som kommer i forbindelse med Sandbecks 100 årsjubileum. Nemlig klassikeren «Et bittelite miniskjørt», sier en tydelig stolt merkevaresjef for koret med den oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen og de velsittende og helt opplagt skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera