Månedlige arkiver: februar 2018

8.mars-markering i burgunder

Hyller kvinnene

SWINGENDE: Elverum Mannskor i fri dressur og Christianfjeld Jazzorchester, frontet av Svein Carlsson, vil entre scena på selveste 8. mars

Kvinnekamp og likestilling er viktig, også for mannfolk. Så viktig mener de høyt dekorerte Burgunderjakkene at kvinnedagen 8. mars er, at de sammen med Christianfjeld Jazzorchester like godt inviterer til stor konsert.

Presidenten for de alltid opplagte mannskorsangerne i koret med den oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, den bestandig velformulerte 1. bass Krey, skriver i en pressemelding i forbindelse med arrangementet at her blir det swingende toner i anledning den store dagen. Et heftig møte mellom tradisjonell og samtidig banebrytende mannskorsang og gla`-jazz er nærmest blitt en tradisjon i Elverum på disse tider. Denne gangen er konserten lagt til aulaen på Folkvang.

– Vi starter klokka 19.00 og kan love en solid blanding av det aller beste fra de to musikalske kjempene som møtes på scena. Jeg kan røpe at Elverum Mannskor, i tillegg til kjent stoff, vil urframføre noen av sesongens nyheter. Det vil nok overraske og ikke minst glede mange, sier presidenten for koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Også markeds- og merkevareansvarlig 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard i det på stadig flere måter veldige koret, sier han håper begge kjønn kjenner sin besøkelsestid. Han sier det fortsatt er viktig å markere den internasjonale kvinnedagen.

– Nå er jo ikke likestilling lengst fram på agendaen i vår daglige drift av mannskoret vårt. Men det er viktig å være klar over det faktum at uten kvinner hadde det neppe eksistert mannskor her i verden. Menn må fødes, og der har kvinner en fryktelig viktig rolle, sier merkevaresjefen ettertenksomt og regner med fulle hus som vanlig da jazzorkester og mannskor møtes i Elverum.

Endelig på norsk jord

Ny burgunderrød innertier

Følg de sorte pilene og finn de svært burgunderrøde skjerfene. Artig hyldest til Elverum Mannskor fra de kongelige. Digital faksimile: Min Mote.

Både Mette-Marit og prins William stilte med matchende burgunderrøde skjerf da hertugparet fra England landet på Gardermoen militærflyplass i formiddag. Trolig en uttrykt anerkjennelse til de høyt dekorerte Burgunderjakkene.

Da bildene fra mottakelsen av prins William og hans Kate tikket inn, sto jubelen i taket i Burgunder-Nytts lokaler. Igjen en åpenbar hyldest av det burgunderrøde, og igjen slår merkevareansvarlig i koret med den internasjonalt anerkjente grunntonene og den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard, fast at valget av burgunderrøde korjakker må betegnes som en historisk suksess.

– Ja. Første gangen koret trakk i burgunderrøde jakker var så tidlig som i 1976. Disse ble riktignok noe falmede og neste rosa etter hvert, men for all del, de gjorde sin misjon. De nye, velsittende og helt åpenbart skreddersydde, er av en helt annen kvalitet og viser seg å holde seg svært «hotte», for bruke et slikt uttrykk, sier den veltalende merkevaresjefen.

Bjøntegaard sier at ledelsen, denne gangen, ikke har jobbet spesielt mot at de kongelige skal hylle Elverum Mannskor i forkant, men han rister på tenorhodet da det insinueres at det jo kan være en tilfeldighet.

– Nei. Såpass framtredende som den burgunderrøde fargen er i det kongelige følget, er dette ikke snakk om noen tilfeldighet. Vi har jo som jeg har sagt før, sunget for svigerfaren til Mette Marit, kong Harald. Jeg vil tro det kommer derfra. Uansett er jeg både stolt og glad på en slik dag, sier en uvanlig opprømt 1. tenor.