Månedlige arkiver: august 2017

Elverum Mannskor fyller 120 år

Kongeparet måtte takke nei til feiringa

Brevet som forteller at kongeparet ikke har anledning til å delta på jubileumsforestillingen til Elverum Mannskor.

Kongen og Dronningen takker i brev for invitasjonen til Elverum Mannskors gedigne jubileum 11. november. De kongelige meddeler samtidig at de dessverre ikke hadde anledning til å være til stede denne gangen.

– Jeg er på ingen måte skuffet. Selvsagt hadde vi håpet på kongelig representasjon under den veldige markeringen, men her er det åpenbart snakk om en klassisk stevnekollisjon. Svaret fra Det kongelige hoff forteller også for all verden at våre kongelig har det svært travelt og at høydepunktene nærmest står i kø, sier den alltid veltalende og overordentlig korrekte presidenten for koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, Jan Eirik Krey.

Krey sier at kong Harald og dronning Sonja begge var bedt til både den mye påkostede og svært kunstnerisk ambisiøse jubileumskonserten i Elverum kulturhus på ettermiddagen jubileumsdagen og de store høytidelige jubileumsfestlighetene på kvelden. Svaret på invitasjonen er ført i pennen av privatsekretæren ved Det kongelige hoff.

– Men i Elverum Mannskors ånd, vil dette selvsagt i all hovedsak være et jubileum til glede for alle innbyggerne i kommunen. På formiddagen blir det en markering av jubileet og en feiring av «Burgunderjakkene» som jeg ønsker hver og en hjertelig velkommen til. Her blir det artige og minneverdige aktiviteter både for liten og stor og selvsagt servering til alle som vil komme, sier den alltid presise presidenten, 1. bass Jan Eirik Krey.

Han ber alle sette av formiddagen lørdag 11. november og lover å komme med detaljert program i god tid.

Last ned invitasjonen til de kongelige