Månedlige arkiver: januar 2017

Årsmøtet 2017

Mot nye høyder

Elverum Mannskor er blitt millionbutikk. Det viser regnskapet som ble lagt fram under årsmøteforhandlingene fredag kveld.

2. bass Hofgaard mottok President Mellums Burgunderrøde pris for 2016.

For første gang nådde det høyt dekorerte koret med den korpolitisk internasjonalt oppsiktsvekkende triple bunnlinjentenkningen, en million i omsetning. Mye takket være fjorårets gedigne operasatsing, men likevel viser rekordsummen en nesten eventyrlig vekst i aktiviteten. Kasserer, eller ofte kalt sentralbanksjef, 2. tenor Thomasgaard, la fram imponerende tall for årsmøtet. Fikk ros fra revisorene og spontan applaus fra årsmøtet.

Det var også knyttet stor spenning til hvordan korets generalsekretær 1. tenor Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard ville takle årsberetningen. Til alles lettelse la den klokkeklare gladtenoren fram en ryddig og svært omfangsrik og nesten korrekt beretning. Les beretningen i sin helhet her.

Som vanlig var spenningen til å ta og føle på da øverste leder i selveste valgkomiteen tok ordet. 2. tenor Østmoe loset årsmøte trygt gjennom alle de nødvendige valgene. Trampeklapp for gjenvalg på alle postene. Det skulle være unødvendig å nevne at presidentskapets handlingsplan og aktivitetsplan ble godkjent av årsmøtet.

Under den veldige banketten etter forhandlingene sto høydepunktene i kø. Suverent loset av kveldens ordstyrer, vararepresentant til selveste presidentskapet, 1. tenor Granrud. 1. Mangeårige president/formann 1. bass Tangen ble utnevnt til æresmedlem og presidentskapsmedlem med særlig ansvar for arrangement, 2. bass Hofgaard mottok President Mellums Burgunderrøde pris for 2016. Se begrunnelsen her. Begge prisene til trampeklapp og høylytt skåling.

Årsmøtet 2017

Varsler rolige forhandlinger

Generalsekretær Trond "Tulle-Trond" Bjøntegaard, her avbildet i et noe pussig antrekk.

Som vanlig er det stor spenning knyttet til årsmøteforhandlingene i Elverum Mannskor, det svært høyt dekorerte koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen.

1.tenor og generalsekretær med særlig ansvar for rekruttering og profilering i det voksende og stadig mer veldige koret, Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard, holder kortene svært tett til brystet før fredagens forhandlinger og årsmøtebankett.

– Vi pleier ikke å offentliggjøre verken planverk, regnskap, budsjett, beretninger eller valg i forkant av årsmøteforhandlingene. Medlemmene er selvsagt godt orientert og deler av innholdet vil offentliggjøres i etterkant. Dette rett og slett fordi ikke noe er offisielt før det er vedtatt av selveste årsmøtet, forklarer den alltid velmenende og enkelte ganger også gjennomslagskraftige generalsekretæren.

Kilder, svært tett på deler av det burgunderrøde miljøet Burgunder-Nytt har vært i kontakt med, forventer udramatiske årsmøteforhandlinger denne gangen. De regner med at beretningen vil bære preg av fjorårets operasuksess og eventyrlige medlemsvekst. Videre sier kildene at ingen av presidentskapsmedlemmene som er på valg har varslet valgkomiteen med ønske om å bli byttet ut.

– Valgkomiteen jobber bestandig godt, det har de sikkert gjort denne gangen også. Men det er selvsagt et institutt som ligger helt utenfor presidentskapets kontroll og opptrer helt uavhengig av korets øvrige virksomhet. Vi er ellers bundet av korets vedtatte treårsplan som går fram til 2019 og er retningsgivende for all vår virksomhet, sier en uvanlig diplomatisk og saklig generalsekretær til Burgunder-Nytt.

Burgunder-Nytt vet at korets gedigne 120-årsjubileum vil prege aktivitetsplanen og at mye av korets kortsiktige planverk vil bære preg av arrangementer i jubileumsåret 2017. Blant annet skal det være et stort jubileum 11. november.

Over halvparten av billettene er solgt

Klart for Burgunder-party

Mange ønsker seg en helaften med god mat, godt på drikke og mye god mannskorsang. Over halvparten av alle billettene til Burgunder Maskerade 14. januar er solgt.

– Vi øver og planlegger og ikke minst gleder oss veldig. Vi merket under den store operafesten i fjor at vi traff et voksent publikum med konseptet. Det handler om å pynte seg, spise god mat, godt i glasset og velklingende underholdning fra det stadig voksende koret med det internasjonale engasjementet og den triple bunnlinjetenkninga, sier presidenten selv, 1. bass Krey.

Presidenten for det høyt dekorerte koret i de velsittende og helt åpenbart skreddesydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, sier at mat, drikke, underholdning og muligheter for dans og åpne barer alt er på billetten. Etter at festmåltidet er fortært og mannskorstemmene stilnet, er det nemlig klart for Elverum Storband og åpne barer.

– I tillegg vil alle få utdelt en enkel maske, det er nytt år og vi håper på litt maskeradestemning i den flotte Festsalen i Rådhuset denne kvelden.  Skal vi tro responsen fra i fjor, vil det bli fullt hus. Vi skal gjøre alt for å skape en skikkelig inngang til det nye året, sier en stolt president Krey til Burgunder-Nytt.

Billetter får du på servicekontoret, Kulturhuset, Elverum Bibliotek eller her