Månedlige arkiver: november 2016

Følger opp suksessen fra i fjor

Klart for Burgunder Maskerade

Burgunderjakkene gjør det igjen; lager gedigen nyttårsfest i Elverum by. Sett av kvelden lørdag 14. januar.

Annonseringen er i gang; her blir Burgunder Maskerade

Opera er byttet ut med andre store korprestasjoner. Terningen Arena er byttet ut med Festsalen i Rådhuset. Men galla-stemningen, maten, det sprudlende i glassene, Elverum storband og dans er beholdt. Og i tillegg settes maskene på; alt klar for Burgunder Maskerade 2017.

Det er en meget stolt og glad president for det på mange måter veldige Elverum Mannskor som slapp nyheten om gigantarrangementet torsdag ettermiddag. Den alltid veltalende og på alle måter tvers gjennom korrekte og gjennomtenkte 1. bass Krey, sier at årets ball vil fungere som startskuddet på burgunderjakkenes jubileumsår. Det høyt dekorerte og nesten bestandig opera- eller CD-aktuelle koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen feirer nemlig 120 år i 2017.

– Koret skal markere seg gjennom hele jubileumsåret og starter altså allerede 14. januar. Vi følte at vårt operakonsept traff et bredt publikum. Kvalitetsfull korsang passer ypperlig til store festligheter og vi håper at riktig mange vil pynte seg og blir med på festen, sier presidenten.

Ved ankomst i foajeen vil alle få en velkomstdrink og utdelt en øyemaske. Her møter det veldige koret sine gjester med sang. Så blir det Festsalen og god mat og godt drikke. Og ikke minst; mannskorsang av ypperste klasse. Etter maten og konserten åpner barene og Elverum Storband spiller opp. Og maskene skal falle…

Prisen er satt til 650 kroner per person. På billetten er det velkomstdrink, festmeny fra Matglede, et glass valgfri drikke til maten og ansiktsmaske. President Krey mener det knapt finnes en mer perfekt julegave. Billettene kan kjøpes her, eller i Elverum Kulturhus, Elverum bibliotek eller servicekontoret i Elverum kommune. Velkommen.

Ny internasjonal suksess

Oppløsningen i Karlstad

Elverum Mannskor opptrådte lørdag på historisk grunn i Karlstad. Presidentskapet melder om bare et ørlite skår i den overveldende gleden.

Guttene under ledelse av kunstnerisk leder og sjefsdirigent Inger-Pernille Stramrud,

Det på mange måter veldige mannskoret i sine velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakker i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, har tatt et nytt og viktig skritt på vegen mot å bli en betydningsfull internasjonal korstørrelse.

På historisk grunn, i svenske Karlstad, sang burgunderjakkene seg inn i svenskenes sangerhjerter med sin vakre, sterke og nærmest forførende korsang. Og lokalene kledde det grensesprengende koret svært godt. I lokalene der unionsoppløsningen ble formalisert i 1905, sang koret sine klassikere for de svenske korbrødrene lørdag kveld.  De veldige lokalene ble fylt opp av vakker korsang samtidig som det ble servert de flotteste retter under den gedigne sittningen

I sin pressemelding melder presidentskapet om bare et lite skår i den store gleden. Etter applausen å dømme, tydet nemlig mye på at de fleste ikke forsto det innovative og substansielt blytunge syngespillet «En øl i hånda» som burgunderjakkene framførte under taffelet. Selve sangen skulle symbolisere unionen og burgunderjakkenes framføring skulle gi publikum et bilde av unionsoppløsningen. Noen av  sangerne sang derfor ikke i det hele tatt, andre lot som de  ikke fant tonen og andre igjen sang på feil tidspunkt og i feil takt. Et musikalsk uttrykk for oppløsning altså.

– Litt rart at vi ble møtt av sympati og «bedre-lykke-neste-gang»-retorikk etter å ha fremført det sterke syngespillet, uttalte presidenten for det nesten bestandig opera- eller CD-aktuelle koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen, den alltid veltalende og menneskelig gjennomtrivelige 1. bass Jan Eirik Krey. Han legger til at hendelsen på ingen måte la noen demper på helhetsinntrykket av Karlstad-oppholdet, men at den kunstneriske ledelsen er nødt til å justere de kunstneriske uttrykkene  ved neste korsveg.