Archive for oktober, 2016

Ryktene er bekreftet


2016
10.04

Madsbu ut av blandakor-skapet

Jens Petter «før dette kalt alltid tidlig og godt over skia, nå bare blanda-Jens» Madsbu er igjen i korpressens søkelys. Som en form for blandakorist.

Følg de sorte pilene og finn det sjokkerende. Madsbu fra burgunderrød i mannskor til sortkledd i kammerensemble.

Doktorsønnen, den kompetente folkeskolelæreren og spilloppmakeren med den i utgangspunktet flotte og klangfylte tenorstemmen og den svært akademiske framtoninga, står i disse dager fram som blandakorsanger. Burgunder-Nytt kan i dag avsløre at Madsbu er medlem av en samling mennesker fra begge kjønn i hovedstaden som kaller seg Cor Mio. Motivet for å samles skal visst være å synge sammen, altså må det være snakk om et blandakor. På menneskesamlingens hjemmeside kalles fenomenet dog for «kammerensemble».

«Cor Mio», italiensk for «Mitt Hjerte», uttrykker det viktigste vi kan bidra til: Å vekke følelser og skape en stemning», heter det blant annet på Madsbus nye venners hjemmeside. Noe unna Elverum Mannskors verdigrunnlag.

Merkevaresjef og presidentskapsmedlem i Elverum Mannskor, Trond «Tulle-Trond» Bjøntegaard tok sent i går kveld kontakt med Jens Petter «før dette kalt alltid tidlig og godt over skia, nå bare blanda-Jens» Madsbu for en forklaring. Bjøntegaard sier at samtalen ikke kan refereres til i offentligheten.  Men Bjøntegaard sier han lenge har vært kjent med ryktene om Madsbus korvingling, men at den endelige dokumentasjonen har manglet.

– Sjokkerende. Særlig i disse Kongens nei-tider er dette vanskelig å forholde seg til. Lojalitet og samhold er jo stikkord her. Når bilder av en av våre egne, i helt åpenbart upassende omgivelser, blir publisert, så er det opprivende, sier en mer trist og skuffet enn sint president og 1. bass for det høyt dekorerte koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, Jan Eirik Krey.

Han varsler full granskning av saken og sier at presidentskapet i det nesten bestandig CD- eller operaaktuelle koret om kort tid vil sette ned en uavhengig kommisjon. Mandatet blir å finne ut om det i det hele tatt finnes likheter mellom et blandet kammerensemble kledd i sort og et klassisk mannskor i burgunderrødt.


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera