Månedlige arkiver: september 2016

Moro på filmpremiere

Burgundervennen Anders på pletten

Rundt 1.800 hadde tatt turen til Terningen Arena fredag for å få med seg Elverum Mannskor og filmen Kongens nei. Blant dem burgundervennen Anders Baasmo Christiansen.

Burgundervenn og filmstjerne Anders Baasmo Christiansen.

Det var det nesten bestandig CD- eller operaaktuelle koret med den internasjonale grunntonen og de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre brurgunderrøde fargen, Elverum Mannskor, som sørget for å få verdenspremierepublikummet i riktig stemning fredag kveld. Rundt 40 godt forberedte sangere møtte publikum med storm.

– Artig for oss og selvsagt viktig for hendelsen og helt på sin plass. Mange hadde nok operaforestillingen vår i januar, med samme tema som filmen, langt framme i panna. Vi dro fram noen gode klassiske norske låter fra grunnrepertoaret vårt, sier presidenten, den bestandig veltalende og tvers gjennom redelige 1.bass Jan Eirik Krey.

Den verdenskjente norske skuespilleren Anders Baasmo Christiansen var selvsagt på plass under filmpremieren. Hamarsingen og Elverum Mannskor-vennen innehar en av hovedrollene, kronprins Olav. En av hovedrollene hadde han også under den veldige operaforestillingen Helt konge å si nei – en operaforestilling om krig og fred og sånn, som også gikk i Terningen Arena. Gjensynet var intet mindre enn rørende. Se klipp fra operaforestillingen her.

Overrasket over responsen

Blir kino etter sangen

President Krey.

– Artig at det legges opp til kino i forbindelse med at vi skal synge i Terningen Arena fredag, sier presidenten for det stadig voksende og veldige Elverum Mannskor, Jan Eirik Krey.

Pågangen på billetter og alt oppstyret som har kommet i kjølvannet av at burgunderjakkene har begynt å øve i Terningen Arena, har nesten skremt sjefen for det høyt dekorerte og nesten bestandig CD- eller operaaktuelle koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

– Vi har holdt på fire kvelder i de nye øvingslokalene og har beveget oss litt rundt i bygget for å teste ut lyd og klang i koret. Dette har det nok gått rykter om. Nå er selveste verdenspremieren til storsatsingen Kongens nei lagt til Terningen Arena rett etter at vi skal framføre noen sanger. Virkelig artig, sier president Krey.

Presidenten for de åpenbare kulturprisvinnerne og de kongelige leverandørene av «Gamle Norge» mener oppstyret minner mye om da koret har sin faste uteøvelse midt i mai.

– Da plutselig fylles nemlig gatene opp med feststemte elverumsinger som vil ut å vifte med flaggene sine og rope hurra når vi øver. Veldig festlig også det, sier den alltid korrekte og velformulerte presidenten med den klare og til tider lyriske basstemmen. På grunn av det enorme trykket i forkant, ønsker han ikke å si noe om hva koret skal framføre fredag kveld.