Månedlige arkiver: juni 2016

1. tenor Madsbu på nytt i søkelyset

Viktig rolle i skuespill

Tenor og såkalt doktor-and, Madsbu i lekent humør under det som trolig må ha vært en form for sommerferieavslutning på Rena.

– Sangfugl og tenor-gjøk, ja kanskje. Men doktor-and er aldri brukt om 1. tenor Jens Petter «alltid tidlig og godt over skia» Madsbu før.

Mange vil husker Burgunder-Nytts nylige oppslag fra Karlstad der folkeskolelærer og 1. tenor Madsbu ble omtalt i det han holdt på med noen skøyerstreker. Strekene ble omtalt på sosiale medier som spik, eller også «spikning». Dette skulle visst ha noe med en doktorgrad å gjøre. Men Burgunder-Nytt kunne allerede da avsløre at det jo er Madsbu senior som er doktor, tenoren vi kjenner fra de burgunderrødes rekker, er som kjent en form for folkeskolelærer.

Men tirsdag var det klart for nytt digitalt oppstyr rundt den renstrøkne tenoren med det gode humøret og kameratslige væremåten. Denne gangen i rollen som «doktor-and». Burgunder-Nytt har forsøkt å gå i dybden i mysteriet, men har ikke kommet fram til annet enn at dette må være en rollefigur i et slags skuespill som ulike type lærere holder for hverandre og vennene sine. Denne gangen foregikk begivenheten på Høgskolen i Hedmark, avdeling Rena. Kanskje som en form for sommeravslutning?

– Festlig tradisjon og sikkert en veldig fin måte å si god sommer til hverandre på, sier presidenten i koret med den triple bunnlinjetenkningen og de vakre korjakkene, den alltid veltalende 1. bassen, Jan Eirik Krey i en svært kort kommentar.