Archive for mai, 2016

Påstår blandakorkobling


2016
05.30

Bustete busksanger Busk

Benklær plukket ut i en helt annen verden. Grått og pleddliknende tøystykke over sorte benklær.

Rykteflommen vil ingen ende ta etter at medlemmer av det veldige Elverum Mannskor viste seg på byens utesteder etter den veldige Korslaget-suksessen fredag.

Særlig er den helt uvanlig stødige 1. bass Busk utsatt for ryktemakeri. Burgunder-Nytt har mottatt tips om at den stødige mannskorsangeren skal ha konvertert til «enten blanda- eller rett og slett til et rent damekor». Bakgrunnen skal være de pinlige bildene der Busk sitter i sin velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakke i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen og nyter et glass øl.

– Ser man to ganger på bildet er det så man kan bli svimmel. Over knærne har nemlig den til vanlig solide bassen plassert et slags pledd eller i hvert fall et fremmed tøystykke. Feminint er bare fornavnet, mener en anonym tipser.

Tipseren mener pleddet kan være et ledd i en form for tilnærming til det mer feminine innen korbevegelsen, at Busk faktisk beveger seg mot blandakor-segmentet eller rett og slett tar steget fullt ut og er på tur med hodet først inn i damekorenes forunderlige verden.

– Oppkonstruert tullprat og rent ryktespinn som må være satt ut av fiender av mannskorbevegelsen. 1. bass Busk er av våre mer solide røster og typer. Bare antydninger om at den svært gjennomsubstansielle, svært hyggelige og bestandig kunstnerisk godt forberedte hederskaren skal være på tur ut av burgunderjakkene er hinsides. Mer er det vel ikke å si om den saken sier generalsekretær med ansvar for markedsføring og profilering av det nesten bestandig CD- eller operaaktuelle koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen, 1. tenor Trond Bjøntegaard.

Ny skoskandale ryster


2016
05.27

Gransking på gang

En kilde, uvanlig tett på presidentskapet, påstår at det er satt ned en uavhengig granskningskomite i forbindelse med skotøy-valget til enkelte av burgunderjakkene.

Noen kaller det smisk, andre dårlig samvittighet. Furheim og Halvorsen var raskt frampå da fotografen dukket opp og fokuserte på motiver fra brystet og opp. Her med 17.mai-komiteens leder, Stian Berget.

1. bass Halvorsens fottøy.

2. tenor Furuheims fottøy.

Burgunder-Nytt har ikke fått bekreftet opplysningene, men erfarer at skotøy stadig er et diskusjonstema blant de høyt dekorerte og nesten bestandig CD- eller operaaktuelle kulturambassadørene med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen. Diskusjonen skal igjen ha blusset opp etter at koret gikk i Elverums gater tirsdag 17. mai. Kilden sier til Burgunder-Nytt at det er presidentskapsutnevnt uniformsansvarlig, den alltid konfliktvåkne 1. bass Pedersen, som har fått jobben med å komme til bunns i saken. Pedersen er taus i sakens anledning, men sier kort at sko er selvsagt en del av uniformen og derfor viktig.

På et redaksjonelt fritt og uavhengig grunnlag har Burgunder-Nytt sett nærmere på bilder og videoer som ble tatt opp den aktuelle dagen, lett etter tidligere skoskandaler i koret og snakket med flere i miljøet. Vi erfarer med rimelig sikkerhet at begeret har fått det til å renne over etter skovalgene til den systemkritiske, men dog i perioder svært trivelige 2. tenoren Bjørge «roten-til-alt-ondt-i-skosjikanesaka» og den ofte mafiaomtalte og kryssordvinnende 1. bass Odd Henry «tidligere gymnaslærer» Halvorsen. Burgunder-Nytt har hentet ut bildebevis som egentlig forteller det meste. Skoene på bildene viser at gransking er påkrevd.

– Generelt kan jeg si at det stadig er blitt viktigere hvordan vi framstår denne dagen. Det kommer jo stadig flere mennesker til Elverum for å se oss marsjere og synge denne dagen. Barn roper hurra og har med flagg de vifter med og vi er ikke alene i toget. Mange vil bli med, sier presidenten for koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, 1. bass Jan Eirik Krey. Men skotøyet nevner han ikke. Presidenten vil verken bekrefte eller avkrefte at det er satt i gang granskning. Les om den store skosjikanesaka her

Korrupsjonen blomster


2016
05.11

Gikk en vinkule varmt

153: 1. tenor Sveum, 136: 1. bass Hermansen, 130: 1. bass Holmås, 101: 2. bass Langmyr, 138: 1. tenor Mellem, 134: 1. tenor Fleischer, 149: 1. tenor Western. Så kom den; 111: 2. tenor Skjæret.

"Vinnerne" av siste øvelses vinlotteri, 2. bass Simensen og 2. tenor Skjæret. At sistnevnte vant er like overraskende som synet av et norsk flagg på 17.mai.

Ja. Det er antallet kuler som ble trukket ut av posen før en vinner kunne utropes under mandagens øvelse i Elverum Mannskor. I sedvanlig stil kom det kuler tilhørende fraværende korsangere ut av den magiske trekningsposen før korrupsjonen fikk enda en ny betydning.

Fraværet var betydelig og vårvarmen til å føle på. Likevel ble nok dette spillet for galleriet i meste laget for de fleste av rundt 35 burgunderrøde guttene som hadde sett fram til den sedvanlige vintrekningen. Som vanlig ble trekningen overvåket og godt iscenesatt av bakmannen selv, 2. bass og presidentskapsmedlem med ansvar for arrangementer, Gunnar “i-fare-for-snart-å-bli-som-Silvio-Berlusconi” Hofgaard og hans tvers gjennom korrupte vinlotteriløpegutt 2. tenor Frode Skjæret.

– Etter en fir-fem «bomtrekninger» forsto jo alle som var våkne hvor dette bar. Spørsmålet var bare hvem av de tvers gjennom korrupte herrer som denne kvelden kunne berike sin fra før altfor rikholdige vinhylle med enda flere edle dråper. Applausen etter at medløper Skjærets kule ble trukket ut, var mildt sagt spredt. Til dels dempet, sier en anonym kilde tett på koret. Han krever full anonymitet, men ønsker søkelys på saken som han oppfatter sværtgraverende og som han tidligere har varslet om.

At det var Hofgaards egen stemmebror og ganske trolig dypt fortrolige venn og muligens også en slags kunstnerisk mentor og støtte, 2. bass Simensen, som stakk av med den andre vinflaska, var det bare de færreste som registrerte i den meget omfattende mafiamumlinga og intense hoderistinga som fulgte etter trekningens første del. Ingen i presidentskapet ønsker å uttale seg i sakens anledning annet enn at dette nok er «typisk surv fra 2. tenor Bjørge “roten-til-alt-ondt-i-skosjikanesaka” Furuheim. De viser åpenbart til systemkritikerens siste kritikk som helt tydelig var adressert til selveste presidentskapet.

Grenseløse påfunn


2016
05.10

Nye spik fra 1. tenor Madsbu

Billedbeviset som viser Madsbus nye spik.

– Spik er vi vant til fra det holdet. Men doktor, nei den ble for drøy, sier generalsekretær med særlig ansvar for rekruttering og profilering i Elverum Mannskor, 1. tenor Trond Bjøntegaard.

Det skulle ikke gå lang tid etter at 1. tenor Jens Petter «alltid tidlig og godt over skia» Madsbu gjorde comeback i det veldige koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen og den internasjonalt anerkjente grunntonen, Elverum Mannskor, før han er i gang med nye spik.

Denne gangen på andre siden av grensen, nemlig i Karlstad. Der er den til tider glitrende tenoren med den lyse stemmen, spede kroppsbygning og store selvbilde blitt observert med hammer og spiker på selveste universitetet. Og holder på med spik. Så ille var hendelsen at noen har lagt ut bilde på sosiale medier og har kalt det hele en form for seremoni som alle doktorer holder på med. Spikning. Det Burgunder-Nytt imidlertid vet, er at det jo er gamle Madsbu som er doktor. Junioren er tenorsanger og en slags form for lærer.

– Slike rene feiltakelser og pinlige feiltolkninger må vi leve med. Det kommer med økt fokus rundt koret og korets medlemmer. Høy profilering har flere sider, dette er en av dem, sier den alltid veltalende presidenten for det høyt dekorerte og nesten alltid CD- og operaaktuelle koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, 1. bass Jan Eirik Krey.


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera