Archive for april, 2016

Burgunderrød kompetanse er etterspurt


2016
04.28

Ny stemme i Festspill-styret

Super-tenor og høyt begavede Peer Jacob Svenkerud ble onsdag kveld valgt inn som Elverum kommunes representant til det nye Festspill-styret.

Kompetente Peer Jacob Svenkerud.

Det begynte med at Elverum Mannskor ble bedt om å ta rollen som forsangere av Elverumssangen under åpningen av Festspillene i Elverum en gang på begynnelsen av 2000-tallet og har siden utviklet seg til et bredt og stadig tyngre kunstnerisk samarbeid. Nå er også de burgunderrøde mannskorsangerne med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjentenkningen i det høyt dekorerte og nesten bestandig CD-aktuelle Elverum Mannskor representert i styret for Festspillene i Elverum. Det var ingen overraskelse at den kunstnerisk stødige og menneskelig høyt kompetente 2. tenor Peer Jacob Svenkerud er hentet inn i Festspillenes aller høyeste organ. – Det var vel egentlig på høy tid at vår stemme blir hørt også i Festspill-styret. Det er sjølsagt også artig at stadig nye miljøer ønsker å øse av burgunderjakkenes brede og omfattende kompetanse, sier president Jan Eirik Krey i en svært kort kommentar.

2.bass-sønn skifter klubb


2016
04.04

2.bass-sønn Hedenstad skaper overskrifter.

Proffer avler proffer

Burgunder-venn, 2.bass-sønn og fotballproff Vegard Eggen Hedenstad har skiftet klubb. St.Pauli i Hamburg er hans nye arbeidsplass.

Fotballstorheten fra Elverum er tidligere omtalt i Burgunder-Nytts spalter. Første gang omtalt i Elverums russetog syngende sammen med sin far, tidligere presidentskapsmedlem og 2. bass, den tvers gjennom redelige og gjennomtrivelige Runar Hedenstad.

Så begeistret for pappas sangerkarriere og valg av kor var unngutten at han kjøpte leilighet i selveste Burgunder Strasse da han slo seg ned i sin første tyske klubb, Frieburg. Også den hendelsen ble selvsagt omtalt i Burgunder-Nytt. I den anledning uttalte pappaen med den usedvanlig solide og ikke minst rørende vakre til tider lyriske basstemmen at han følte han på mange måter hadde lyktes i oppdragelsen av sin sønn. Les saken her

Fotballtalentet har senere, ved flere anledninger, uttrykt sin begeistring for koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den korpolitisk helt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, Elverum Mannskor.

– Presidentskapet i Elverum Mannskor er glade og stolte over at et av våre medlemmer har fostret opp en så soleklar vinner. Jeg har alltid forfektet at proffer avler proffer – nok et eksempel, skriver president og 1. bass Jan Eirik Krey i en kort pressemelding i sakens anledning.


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera