Månedlige arkiver: februar 2016

Årsmøte

Helt ko-ko i presidentskapet?

Trond Bjøntegaard (t.v) og Hans Roger Granrud er både gjøker og i presidentskapet. Pussig, mener mange.

Burgunder-Nytt har fått inn flere anonyme tips og til dels ufine hint om at valgkomiteen i det på mange måter veldige Elverum Mannskor, totalt må ha sovnet. – Rene gjøker inn i presidentskapet virker helt ko-ko, sier en anonym kilde tett på burgunderjakkene.

Hvor er det blitt av den kunstneriske seriøsiteten, internasjonale satsingen og den korpolitisk oppsiktsvekkende strategiske triple bunnlinjentenkningen, er det mange som spør seg etter at champagnekorkene har landet og jubelen stilnet etter årsmøtegalla og operafest i koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og mer lokalt aksepterte klangen.

Bakgrunnen er at 1. tenor Trond Bjøntegaard ble valgt inn i selveste presidentskapet og hans gode tenorvenn Hans Roger Granrud ble valgt som fast møtende varamann. Bare timer etter delte de to nyvalgte guttene prisen for «årets gjøkerede» under årsmøtegallaen etter de viktige årsmøteforhandlingene.

– Det kan ikke være tilfeldigheter heller. Valgkomiteen ble ledet av 2. bass Odd Erling «Birkebeineren-er-for-kort-og-det-er-for-øvrig-også-Marcialonga» Lange, han var visst også toneangivende i denne juryen som sto for prisutdelingen, sier en rystet kilde tett på burgunderjakkene. Han ønsker å være anonym i frykt for å få ubehageligheter i ettertid.

Den nyvalgte presidenten, den alltid like veltalende og treffende, 1. bass Jan Eirik Krey, ønsker ikke å uttale seg i sakens anledning. Sjefen i det høyt dekorerte og nesten bestandig CD- og operaaktuelle koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, sier at døgnet ikke har nok timer til at han skulle bruke tid på å uttale seg om denne type tøys.

Det har ikke vært mulig for Burgunder-Nytt å få kommentarer hverken fra de to nyvalgte eller lederen i valgkomiteen. Saken blir oppdatert.