Månedlige arkiver: januar 2016

Operafesten et eventyr

Takker i kortfattet pressemelding

Anders Baasmo Christiansen i burgunderjakke.

«Burgunderjakkene har landet etter lørdagens gigantiske operaopplevelse. Vi gjorde det, og vi gjorde det til gagns. Nå er tiden kommet for å takke», skriver presidenten for det høyaktuelle koret med de opp mot vemodig vakre burgunderrøde jakkene, Jan Eirik Krey, i en kort pressemelding.

Den alltid velopplagte presidenten peker i pressemeldingen først på det enorme medietrykket som har vært etter at lysene ble slukket i Terningen Arena natt til søndag.

«Det ville vært alt for omfattende å ta imot hver enkelt henvendelse fra de ulike medier og behandle dem hver for seg. Derfor denne pressemeldingen», heter det i pressemeldingen.

Kilder som står ganske nær enkelte av korets medlemmer skal ha sagt til andre at guttene hadde en såkalt debriefing mandag kveld. Enkelte kritikere har påstått at det automatisk vil komme en nedtur etter slike suksesshistoriet, men Burgunder-Nytt kjenner til at koret sitter inne med tung kompetanse innen krisepsykiatri og helsekommunikasjon. Det har ikke vært mulig å få bekreftet verken det ene eller det andre. Det eneste man med sikkerhet kan si er det som er skrevet i pressemeldingen som har gått til hele den internasjonale korpressen.

Solister og kor i rørende samsang.

«Tiden er kommet for å takke. Og mest av alt til alle som møtte opp og gjorde dette til tidenes operafest i Elverum. Så er det å takke alle våre kunstneriske venner fra nær og fjern som leverte fra øverste hylle. Ingen nevnt, ingen glemt. Det er selvsagt også på sin plass på en slik dag å takke hver enkelt av korsangerne som også leverte maksimalt. Takk. Jeg kan videre bekrefte at koret allerede er i gang med planlegging av nye korhistoriske aktiviteter», heter det i pressemeldingen som er underskrevet med «en stolt, glad og til dels ydmyk president, Jan Eirik Krey.

Burgunder-Nytt har forsøkt å få kontakt med presidenten, presidentskapsmedlemmer og andre sentrale og mindre sentrale kilder i koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, uten hell. Vi vil garantert komme tilbake til mer fra den gedigne operagallaen.

Lytt til radio!

Radiohistorisk på statskanalen

Onsdag skrev NRK Hedmark og Oppland radiohistorie gjennom å være den første statskanalen gjennom tidene som omtalte Elverum Mannskors eventyrlige operagalla.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Coveret til operaprogrammet ser slik ut.

Den hardtjobbende og alltid imøtekommende presidenten, Jan Eirik Krey,  sier at det er flere sider ved lørdagens operaforestilling som kan bli historisk. Operaforestillingen «Helt konge å si nei – en opera om kongens nei, krig og fred og sånn med påfølgende stor gallafest, kan for eksempel bli historisk stort i Elverum Mannskor-sammenheng og det kan bli første gangen operaverdenen møter mannskor-i-burgunderrøde jakker-fra-Østerdalen-miljøet. At operaen har et historisk tema, gjør den jo også historisk, mener presidenten.

– Finpussen gjenstår, både arrangementsmessig og kunstnerisk. Men hovedjobben er gjort, nå gleder vi oss mest. Per nå har snart 800 gjester meldt sin ankomst, men fortsatt finnes det ledige plasser, sier president Jan Eirik Krey.

Fem ulike språk

Den bestandig åpne og inkluderende, samt uvanlig godt empatisk utviklede presidenten med den sjeldent stødige 1.bass-stemmen sier at innspurten dreier seg om de viktige detaljene. Det handler om logistikk og det handler mye om å skape alle prikkene over i-ene. Det terpes på detaljene i burgunderjakkenes bidrag; ni ulike arier fra ni ulike operaer på fem forskjellige språk.

– Jeg kan love at det nå er 45 spente, men veldig klare og forventningsfulle mannskorsangere som endelig kan ønske velkommen til operafest. Vi har siste ordinære øvelse torsdag. Etter det blir det gjennomkjøringer i Terningen Arena fredag kveld og lørdag formiddag. Det hadde vært fryktelig moro om vi hadde klart å fylle opp lokalene, sier president Krey.

Godt nytt år

Erna skuffet ikke

Statsministeren kommer, mener presidenten.

I et sjeldent korrekt antrekk, selvsagt i burgunderrødt, viet Erna Solberg mye av sin nyttårstale til krig og fred og sånn. – Fargevalg og tema er neppe tilfeldig. Dette handlet om burgunderjakkenes operaforestilling. Jeg er stolt og glad, sier den svært empatisk godt utviklede og alltid veltalende og godt opplagte presidenten, Jan Eirik Krey.

Årets nyttårstale fra landets statsminister inneholdt svært mye av det samme som temaet er under den store operafesten som Elverum Mannskor står i spissen for lørdag om to uker. «Helt konge å si nei – en opera om kongens nei, krig og fred og sånn» er tittelen på den gedigne operaforestillingen,

– At vi produserer en forestilling med et tema så skreddersydd for vår samtid, er veldig hyggelig og viser at vårt grensesprengende kor tar samfunnsansvaret på alvor. Men jeg må nok si jeg skvatt litt i stolen da statsministeren kvitterte med å si «jeg takker ja til den invitasjonen». Jeg regner med at invitasjonen handlet om vår operaforestilling, sier presidenten for det høyt dekorerte koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer lokalt aksepterte klangen.

Krey sier det er utsolgt for billetter på parketten og at han gjerne hadde sett at statsministeren med følge kunne sagt fra litt før. Kongen har jo takket nei i god tid, det samme har resten av kongehuset. Selveste presidenten i korforbundet har også takket nei, mens kongens mann i Hedmark, fylkesmann Sigbjørn Johnsen og ordfører Erik Hanstad har, sammen med snart 600 andre, takket ja.

– Vi har ennå ikke hørt noe fra kulturministeren, men er selvsagt svært glade for at det nå ser ut til at regjeringssjefen selv har lyst til å ta turen til Elverum, sier president og 1.bass, Jan Eirik Krey. Han lover det selvsagt skal ryddes plass til både statsministeren og eventuelt kulturministeren og han lover stor stemning.

President Krey håper billettsalget vil ta av etter den store nyheten om statsministeren – det er fortsatt 450 billetter igjen til den store operafesten i Terningen Arena.

KJØP BILLETTER HER