Månedlige arkiver: august 2015

Overgangsmarkedet er ute av kontroll

– Utidig og uprofesjonelt

Den utrolige FB-forespørselen.

Det er svært hett på det internasjonale sangerovergangs-markedet. Spille-regler blir brutt og vanlig folkeskikk satt til side. Ikke overraskende blir medlemmer av Elverum Mannskor utsatt for ufine metoder.

Burgunder-Nytt sitter med klare bevis (se illustrasjon) på at når overgangsvinduet i korbevegelsen er åpent, blir de mest ufine metoder forsøkt brukt i kampen om å sikre seg de beste korsangerne. Kulturskolerektor, dirigent for damekoret Leirets Damer og sanger i det svært blandede koret Collegium Vocale, Anette Solberg, la ut følgende spørsmål til burgunderjakkenes solide og alltid godt opplagte 1. bass Per-Ivar Norman på Facebook nylig:

«Du kunne ikke tenkt deg å bli med i Collegium Vocale for å prøve en periode i høst? Æ må bærre spør».

– Utidig, svært upassende og ikke minst oppsiktsvekkende uprofesjonelt, sier presidenten for koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen, den mer lokalt aksepterte klangen og de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, 1.bassen med den klare nordlandsrøsten, Jan Eirik Krey.

Men presidenten for Elverum Mannskor, koret som nesten bestandig er CD-aktuelle og er kongelige hoffleverandører for Gamle Norge samt offisielle og i realiteten eneste leverandørene av Elverumssangen, sier at dette også er et tegn på den stadig økende kunstneriske kvaliteten i de burgunderrøde rekkene.

– Vi har bygget koret over år. Stein for stein og med den korpolitisk oppsiktsvekkende og sannsynligvis helt banebrytende triple bunnlinjetenkningen. Det er selvsagt da svært hyggelig å registrere at vi har utviklet utøvere som er attraktive på sangermarkedet. Men selvsagt må reglene følges i denne type saker. Tilhørende kor skal skriftlig varsles to uker før direktekontakt kan tas med utøveren. I dette tilfellet er alle regler brutt. Du snakker om silly season, sier den svært godt empatisk utviklede og alltid veltalende 1. bassen og president for det veldige koret med den stadig mer omfattende virksomheten, Jan Eirik Krey og rister på sitt svært korfaglig smarte og korstrategis sterke hode.

Burgunderjakke-presidenten regner med en offisiell beklagelse kommer når overgangsfeberen har sunket tilstrekkelig. Og om noen skulle være det minste i tvil; den stødige og tvers gjennom kameratslige og lojale 1. bass Norman takket svært høflig nei takk til den famøse og upassende forespørselen (se illustrasjon).

Klar tale fra presidentskapet

Artig at stadig flere blir med

Stemningsfullt da guttene møtte publikum i Terningen Arena.

Presidentskapet i Elverum Mannskor takker for at så mange ønsker å være med når koret synger i Terningen Arena. At statsråder og andre stadig ønsker å benytte anledningen til å si noe, mener presidentskapet bare er flott.

Etter Festspillene kommer bestandig pølser, øl, akevitt og sesongstart for Burgunderjakkene. Så også denne gangen. Mandag er det klart for ny pangstart for de åpenbare kulturprisvinnerne. Men før koret med de oppsiktsvekkende velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen kaster seg ut i operaverden for alvor, ønsker den veltalende og uvanlig godt empatisk utviklede presidenten med den vakre 1.bass-stemmen, Jan Eirik Krey oppsummere guttenes formidable innsats under Festspillåpningen. Det kom følgende meddelelse til den internasjonale korpressen fra presidentskapet sent tirsdag kveld.

«Presidentskapet i Elverum Mannskor, koret som nesten bestandig er CD-aktuelle, som utvikler en stadig mer omfattende virksomhet innenfor sin korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkning og blant annet er kongelig hoffleverandører av mannskorklassikeren Gamle Norge, ønsker å uttrykke glede og stolthet over at så mange ville komme til Terningen Arena for å høre koret synge Elverumssangen kvelden 31. juli. Det er artig at også Ungdomssymfonikerne og kjente klassiske musikere ønsker å være med oss på å åpne de tradisjonelle Festspillene i Elverum. Spesielt morsomt i år var det at mange frivillige hadde stilt opp for å delta i en svært blandet, men likevel en slags korliknende oppstilling i forbindelse med Beethovens niende. Elverum Mannskor ser også med glede på at statsråder og andre storheter benytter anledningen til å hilse til byen og åpne Festspillene så og si samtidig eller i samme slengen».

Den svært presise og ordsterke presidenten har ikke respondert på Burgunder-Nytts svært kritiske og slik sett presseetisk helt riktig stilte spørsmål om det ikke egentlig er slik at Elverum Mannskor har fått tildelt en rolle i forbindelse med Festspillåpningen og ikke omvendt slik man kan få inntrykk av i presidentskapets meddelelse.