Månedlige arkiver: juli 2015

Festspill-åpningen

Kultursjef glemte hovedpoenget

FB-innleggene som på mange måter reddet kultursjefen.

Kultursjef i Elverum kommune, Line M. Rustad, glemte å nevne Elverum Mannskor da hun skulle markedsføre åpningen av Festspillene på sin Facebook-profil. – Som om julenissen skulle glemme gavene, sier korpresident Krey.

Et helt kor-Europa reagerte med vantro og sjokk torsdag formiddag da Facebook-profilen ble publisert. Er det plutselig ikke Elverum Mannskor som skal åpne Festspillene i Elverum, var spørsmålet. Heldigvis tok det ikke lang tid før en annen av byens toneangivende kvinner, kommunikasjonsrådgiver i Anno, Stine Skrutvold Skjæret, reagerte og gjorde kultursjefen oppmerksom på det hele. Skjæret er for øvrig datter av den uvanlig stødige 1. tenoren med en rekke ulike verv, både årsmøtevalgte og presidentskapsutnevnte, i det høyt dekorerte og nesten bestandig CD-aktuelle koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen, Elverum Mannskor, Frode Skjæret.

– Åpningskonserten er en flott og tradisjonsrik begivenhet i byen vår. Og selvfølgelig er burgunderjakkene en viktig del av denne. Hvordan det er mulig å glemme det, har jeg ingen god forklaring på. Uansett er det bare å legge seg flat og beklage, sier kultursjef Rustad i en meget kort kommentar.

Oppslaget i ukeavisa iElverum.

Lokalpressen, derimot, har fattet poenget. Ukeavisa iElverum hadde koret og begivenheten først på sin førsteside i torsdagens utgave. Også Burgunder-Nytt og andre i kormedia vinkler selvsagt på burgunderjakkenes innsats under åpningen av Festspillene i Elverum. Koret er jo tross alt både de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av Elverumssangen.

– Da vi fikk oppklart misforståelsen er dette selvsagt til å leve med. Vi skal levere i år også og være med å skape en fin ramme fredag kveld. Koret vil varme opp publikum før konserten og det skal bli gåsehud i Terningen Arena når Elverumssangen synges i år også, sier den empatisk uvanlig godt utviklede presidenten med den stødige og varme 1.bass-stemmen. Han håper på fullsatt Terningen Arena fredag kveld.