Månedlige arkiver: januar 2015

Årsmøte 2015

Grensesprengende presidentskifte

Elektrisk stemning da avgått president Einar Mellum overleverte nøkkelkort, klubbe og vimpel til påtroppende president Jan Eirik Krey

Elverum Mannskor har gjennomført sin histories aller første presidentskifte. Korets første president, 1. tenor Einar Mellum, takket på årsmøtet for seg etter seks år i presidentstolen og overlot styringa til 1. bass Jan Eirik Krey.

Valgkomiteens leder, 2. bass Odd Erling Lange, la særlig vekt på Kreys omfattende internasjonale kompetanse da han for årsmøtet fremmet den tidligere oberstløytnantens kandidatur. Einar Mellum fortsetter i presidentskapet, men altså i en mindre profilert rolle. Visepresident og 2. tenor Gunnar Østmoe og sekretæren, 2. bass Runar Hedenstad, gikk ut av presidentskapet under årsmøteforhandlingene. Som nye medlemmer ble president Krey og Erik Stenhammer trampeklappet inn. Til valgene.

Selve årsmøteforhandlingene gikk smertefritt. Det ble uttrykt stor tilfredshet både med årsberetning, budsjett, regnskap og planverk. Også Verdikommisjon IIs forslag til nye verdier og hovedmål samt behandlingen av virksomhetsplanen endte med full enighet, skål og applaus.  Burgunder-Nytt vil selvsagt komme tilbake med mer utfyllende stoff rundt alt dette. Men kanskje viktigst av alt korets visjon er endret fra å jobbe mot å bli det toneangivende førstevalg til rett og slett bli et grensesprengende kor.

Fra årsmøtebanketten må nevnes takketalene. Og særlig er det på sin plass å nevne hyldesten av president Mellums formidable innsats.

Ekvipasjen visepresident Østmoe og president Mellum er historie.

«Du vil for bestandig stå i de burgunderrøde historiebøkene som ledende i arbeidet med internasjonaliseringen, profesjonaliseringen og gjennomføringen av et enestående kunstnerisk kvantesteg», sa avgått visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring samt generalsekretær for det veldige korets blytunge kunstneriske utvalg.

Som takk er det innstiftet en pris som skal utdeles årlig – en President Mellums Burgunderrøde Ærespris og et æreslegat på 5.000 kroner. Diplom og sølvpokal skal deles ut årlig til det kormedlemmet som på en særlig måte har utmerket seg innen minst to av korets virksomhetsområder. Også denne vil vi komme tilbake til. Pdf av President Mellum diplom

Også visepresident Østmoe fikk sin takk fra koret. En sang han selv måtte synge, tre kilo kyllingvinger og et par flasker italiensk rødvin av beste sort.

Over tusen likes på Facebook

Burgunderjakkene mot popularitetstoppen

Interessen for nyheter om mannskor i burgunderrøde korjakker er enorm. Så stor at Elverum Mannskors Facebooksider faktisk passerte Lokalavisa Sør-Østerdals i popularitet i helga.

Langt over tusen mennesker ønsker nå å følge Elverum Mannskors virksomhet tett og har likt koret med den korpolitisk helt oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningens side på det verdensomfattende sosiale mediet Facebook. Det gjør mannskoret til byens nest mest populære i kategorien seriøse nyhetsformidlere. Av disse kan bare Østlendingen skilte med flere likere, det tredje mediet i klassen, Lokalavisa-Sør-Østerdal, sliter fortsatt med bare tresifret antall likes.

– Før årsmøter opplever vi bestandig en økning i populariteten og interessen rundt vår virksomhet. Men vi har aldri opplevd maken til dette. Lørdag passerte vi 1.000 personer og klatret videre gjennom helga. Nyheter om mannskor med burgunderrøde jakker, og særlig om Elverum Mannskor, er altså en vinner, sier en svært stolt og ikke så lite rørt president for det høyt dekorerte og nesten bestandig CD-aktuelle koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og den mer aksepterte lokale klangen, 1. tenor Einar Mellum.

Som tidligere antydet i Burgunder-Nytt, spekuleres det, særlig i den internasjonale korpressen, om at det kommer overraskelser under årsmøteforhandlingene i koret. At det skal være en medvirkende årsak til at så mange nye følger med i det som legges ut og kommenteres fra de burgunderrøde kulturkjæledeggene og det toneangivende førstevalgs ulike publiseringsplattformer. Som vanlig er det ikke mulig å få noe konkret nytt eller nyttig fra presidentskapet i forkant av årsmøteforhandlingene eller om banketten i etterkant.

– Det blir helt feil å kommentere innholdet i årsmøteforhandlingene allerede nå. Det jobbes om dagen på spreng med planverk, budsjetter og andre saker som skal fremmes. Jeg regner med at også valgkomiteen er i arbeid, sier visepresident med særlig ansvar for markedsføring og merkevarebygging samt generalsekretær i korets blytunge kunstneriske utvalg, 2. tenor Gunnar Østmoe.

Som bildene viser har Burgunderjakkene fått god drahjelp av driftige damer den siste tiden. Statsminister Erna Solberg, sangstjerne Sissel Kyrkjebø og NRK-profil Anne Rimmen har alle den siste tida hyllet Elverum Mannskor på hver sine burgunderrøde måter.

939 Facebook-venner

– Burgunderhistorisk enestående

Følg pilen og merkingen. 939 Facebook-likes midt på dagen fredag.

Populariteten til Elverum Mannskor har de siste dagene formelig eksplodert. – Trolig grunnet vår oppsiktsvekkende korpolitiske triple bunnlinjetenkning, sier president Mellum.

I løpet av et par døgn har koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen gått fra under 800 likes på sin Facebook-side til nærmere 950.

– Burgunderhistorisk enestående og svært gledelig. Det bare viser tydelig at vårt omdømmearbeid bærer solide frukter. En anerkjennelse og et bevis på at vi «treffer», sier den alltid velformulerte presidenten med den varme tenorstemmen og den empatiske væremåten.

Andre, og langt mindre betydningsfulle, kormedier har spekulert i om det muligens vil komme store nyheter i forbindelse med det forestående årsmøtet og at dette er grunnen til at flere ønsker å  være oppdaterte og derfor går til skrittet å like Facebook-siden til det nesten bestandig CD-aktuelle og høyt dekorerte koret. Presidenten med den glassklare tenoren vil ikke kommentere spekulasjonene.

– Vi har utarbeidet egne retningslinjer for vår kommunikasjon rundt årsmøteforhandlingene. Den er det i utgangspunktet utelukkende visepresident Østmoe som skal stå for. Dette for å minske presset på resten av presidentskapet og ikke minst på våre mange sangere, sier president Mellum.

På spørsmål om det komme til å skje noe ekstraordinært under årets årsmøte, som er lagt til lørdag 17. januar, svarer visepresidenten for de kongelige hoffleverandørene av «Gamle Norge» og de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av «Elverumssangen» følgende på en sms-melding til Burgunder-Nytt-redaksjonen:

«Som den observante korpressen bør vite, er alle årsmøter i Elverum Mannskor ekstraordinære. Nytt av året er at det er lagt opp til bankett etter selve forhandlingene. Hvorfor og hvilke saker som skal opp til behandling er selvsagt strengt fortrolig og må behandles konfidensielt. Dette av åpenbare korpolitiske og korstrategiske årsaker».

802 likes på Facebook

Kjendiser i kø for å like Elverum Mannskor

Et tilfeldig knippe med venner av Elverum Mannskor. Kjente ansikter for mange, men presidenten mener den vanlige mannskorliker er like mye verdt.

Elverum Mannskors Facebook-side har rundet 800 tilhengere. Tilhenger nummer 800 ble den kjente filmfotografen og tv-produsent Tor Bergebakken.

Og Bergebakken, ansatt i mediehuset Østlendingen, er i godt selskap hva gjelder høyt profilerte venner av de toneangivende kulturambassadørene i de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, de samstemte og på mange måter veldige Elverum Mannskor.

Lista inneholder en rekke ordførere, stortingsrepresentanter, statssekretærer, idrettskjendiser og musikere. Svært mange andre i viktige stillinger i samfunnet har også gitt sin støtte til koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen og den internasjonalt anerkjente grunntonen.

Liker nummer 800, Tor Bergebakken.

– Vi går ikke offisielt ut med navnene på alle som liker Elverum Mannskor på Facebook, men antallet er selvsagt offisielt. Videre svarer vi på forespørsler som går på konkrete personer. Praksisen er utarbeidet både av personlige hensyn og av rent praktiske årsaker, sier visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring samt generalsekretær for det veldige korets blytunge kunstneriske utvalg, 2. tenoren med sin mer spesielle bart enn stemme, Gunnar Østmoe.

Presidenten for de offisielle og egentlig eneste leverandørene av Elverumssangen og de kongelige hoffleverandørene av Gamle Norge, Einar Mellum, sier i en kommentar at 800 tilhengere også forplikter og den alltid så gjennomempatiske og sympatiske 1. tenoren sier at hver og en av de over 800 personene er like mye verdt særlig i forhold til korets verdipolitiske grunnlag.

– Kjendiser og samfunnstopper er krydderet i en slik sammenheng. Den vanlige mannskorlikeren er det koret lever av når hverdagen kommer og festtalene er lagt bort. Vi er stolte, glade og svært ydmyke hva gjelder hvert eneste av de over 800 navnene, sier presidenten i en kort kommentar til de feberhete Facebook-tallene. Burgunder-Nytt har fått, som eneste korpublikasjon nord for Rio, tilgang til et knippe bilder av kjendiser som skal være likere av Elverum Mannskor på Facebook. Men navnene holder presidentskapet tilbake.

– Hva Burgunder-Nytt måtte komme over av kjendiser på vår Facebook-side, må de selvsagt få publisere. Men på eget ansvar, sier visepresident Østmoe i en kommentar sent søndag kveld.

Statsministeren overrasket

Et nytt stort burgunderrødt skritt

Statsminister Erna Solberg hyllet det burgunderrøde i sin nyttårstale til folket. – Et gjennombrudd for Elverum Mannskors mannskorpolitiske tenkning, sier en stolt og glad president og 1. tenor Einar Mellum.
– Jeg kom inn ganske sent i talen. Men så kjolevalget og hørte statsministeren si “Noens innsats er ekstraordinær. De er forbilder for oss andre”. Da forsto jeg jo at det måtte være Elverum Mannskor som var temaet, sier en beveget president for de nesten bestandig CD-aktuelle og svært høyt dekorerte koristene i koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen, den mer lokalt anerkjente klangen, og de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, Elverum Mannskor, 1. Tenoren med den ypperlige og varme 1.tenorstemmen og den empatisk godt utviklede væremåten, Einar Mellum.
Visepresidenten med ansvar for merkevarebygging og markedsføring samt generalsekretær for det veldige kunstneriske utvalget for de offisielle og i realiteten eneste leverandørene av “Elverumssangen” og de kongelige hoffleverandørene av “Gamle Norge”, 2.tenoren med den mer oppsiktsvekkende barten enn stemmen, den bestandig glassklare Gunnar Østmoe, sier i en kommentar at dette er et åpenbart resultat av korets målrettede omdømmearbeid.
– Vi har benyttet stein-for-stein-metoden for å komme dit vi er i dag. Det er et hardt arbeid og vi har mye å takke vår gjennomsubstansielle og svært gjennomtenkte og korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkning for. Vi har trodd på et gjennombrudd for denne måten å drive mannskor med burguynderrøde jakker på, og jeg ser på statsministerens kjolevalg og gode ord som det definitive gjennombruddet, sier en stolt og rørt visepresident. Han legger til at 2015 vil nok helt sikkert etter dette stå i det burgunderrøde lys.