Månedlige arkiver: november 2014

Jubilanter i burgunder

Tre ganger tre HURRA

60, 60 og 50. Ingen dårlig jubilantrekke som åpenbarte seg under øvelsen til de nesten bestandig CD-aktuelle burgunderjakkene siste øvelse.

Fra venstre 1. tenor Krogsrud (50), 2.bass Thorsvik og 1. bass Morten.

Den alltid så veltalende og meget taktfaste presidenten for koret med den korpolitisk oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkningen, 1. tenor Einar Mellum, lot de burgunderrøde rosene flomme for å hylle jubilantene i koret med de velsittende og av den grunn helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

– 2. bass Jan Thorsvik og 1. bass Håkon Morten er begge 60 år. Om ikke det skulle være nok, 1. tenor Hallstein Krogsrud er blitt 50 år. Det er bare å gratulere, sa presidenten så treffende under den enkle men svært høytidsstemte seremonien som ble lagt i tidsvinduet mellom kaffen og vinlotteriet.

– Til sammen blir vel dette 170 år. Og 170 er jo et ikke helt ukjent tall innen mannskorbevegelsen. For eksempel har Lørenskog Mannskor 170 likere på sin Facebookside. Vi sang jo sammen med dem under den store mannskorfestivalen i estiske Tartu for bare få år siden. Neppe tilfeldig. Til sammenlikning har burgunderjakkene 792 likes på sin godt trafikkerte side, sier visepresidenten med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring i det på mange måter veldige mannskoret, 2. tenor Gunnar Østmoe.

I mannskorland, kan alt gå an

Ny korpolitisk innertier

Elverum Mannskor, under ledelse av sjefsdirigent Inger-Pernille Stramrud og president Einar Mellum med gode venner, har gjort det igjen. Vist kor-Europa hvor vakkert mannskor faktisk kan være.

Burgunderjakkene, her ved Thomasgaard og Norman, i spiss for den rørende vakre korsangen.

– Koret er med rette toneangivende på flere fronter i byen, skrev pressen. – Denne samlingen ivaretar alle verdiene i korets oppsiktsvekkende triple bunnlinjetenkning, sa kultursjefen. Ordføreren og resten av den fullsatte salen jublet. Konserten «I mannskorland, der kan alt gå an» i de nesten alltid CD-aktuelle og høyt dekorerte Elverum Mannskors regi ble suksess fra første til siste tone.

Det etter hvert veldige koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen og mer lokalt anerkjente klangen og med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen, hadde lørdag samlet mannskorsangere fra Trysil, Løten, Elverum og Brumunddal. Først til konsert, så til stor sangerfest.

– Det er morsomt å se at byens kultursjef viser en så inngående kjennskap til vårt verdigrunnlag og korpolitiske tenkemåte. Det vitner om at vi blir lagt merke til i de rette kretsene og utfører verdiarbeidet på en forbilledlig måte, sier en strålende opplagt president, den svært godt empatisk utviklede og uvanlig stødige og glassklare 1.tenoren, Einar Mellum. Han sier at inntrykket var at både gjestekor og det svært entusiastiske publikummet hygget seg kraftig denne burgunderrøde lørdagskvelden.

Også visepresident med særlig ansvar for merkevarebygging og markedsføring samt generalsekretær i korets blytunge kunstneriske utvalg, 2. tenoren med den mer oppsiktsvekkende barten enn stemmen, Gunnar Østmoe, måtte si seg svært fornøyd etter konsert og bankett.

Tilfeldig utdrag fra pressens omtale etter suksessen.

– Jeg vil egentlig gjøre kultursjefens ord til mine; dette handler om å treffe verdimessig. Dette er en aktivitet som styrker omdømmet, det kunstneriske og det sosiale. Det er vel sjeldent vi kan si at vi så til de grader treffer med korets grunnleggende verditankesett. Som omdømmebygger er det også svært gledelig at lokalpressen har fanget opp vår stadig mer toneangivende rolle, sier Østmoe. De to høyeste tillitsvalgte for de alltid så godt forberedte og uvanlig samstemte Burgunderjakkene nevner også at gjestekorene gjorde en fin innsats og var avgjørende for kveldens suksess.