Archive for oktober, 2014

Guttene på den grønne øy Irland


2014
10.20

Med Idol-stjerne og pave-ansatt

Amerikansk Idol-stjerne og en ansatt trolig rett under selveste paven, var to av dem som fikk smaken på burgunderjakkene etter helgas store og oppmot eventyrlige Irland-turne.

Superkjendis Haley Reinhart hadde tatt turen helt fra USA for å bli sunget for av Elverum Mannskor.

Presidenten for det toneangivende førstevalg, det nesten bestandig CD-aktuelle og det høyt dekorerte koret, førstetenor Einar Mellum, sier i en kommentar at det var særlig interessant og litt overraskende at den amerikanske superstjernen Haley Reinhart, hadde møtt opp på pub for å få høre koret med den internasjonalt anerkjente grunntonen synge.

– Ja, den så vi ikke helt komme. Men selvsagt et gøy innslag. Ofte er det slik når burgunderjakkene er på reisefot så får vi betalt for våre tunge internasjonale initiativ. Som kulturambassadører har vi lenge dyrket den internasjonale dimensjonen og det er artig at vi ser arbeidet høster frukter, sier presidenten i koret med de velsittende og helt åpenbart skreddersydde korjakkene i den opp mot vemodig vakre burgunderrøde fargen.

Les mer om den nye burgunderjakkevennen her

Pavens mann i Galway, for anledningen ulastelig antrukket i burgunderrødt.

Møtet med den amerikanske superstjernen, som blant annet tok tredjeplassen i American Idol, fant sted lørdag på en landsens pub utenfor Galway. Sammen med sine foreldre og sin søster gjestet hun puben og fikk en innføring i norsk mannskor. Gråt og latter fulgte. Kvelden før hadde guttene hatt en mer offisiell opptreden, den i Galways enorme katedral. Det var fredagsmesse med Elverum Mannskor som det helt naturlige trekkplasteret. Ikke overraskende var det godt med folk i den enorme katedralen og særlig moro for mannskoret med den så korpolitisk substansielle triple bunnlinjetenkningen var det at pavens mann for anledningen stilte i burgunderrødt.

– Dette var egentlig litt mindre overraskende. Vi er blitt vant til spørsmål i forkant og at stadig flere forbereder seg godt når vi kommer på besøk. Slik som denne presten som hadde så riktig farge på kledningen sin, sier president Mellum. Som legger til at som vanlig kjørte guttene siste kveld med indremedisinsk underholdning og faglig oppbygging gjennom ulike aktiviteter.

Les mer om katedralen her


WordPress SEO fine-tune by Meta SEO Pack from Poradnik Webmastera